Βήματα που πρέπει να κάνετε αφού γίνετε θύμα ιατρικού αθέμιτου πρακτικού

Το ιατρικό σφάλμα είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα στο ιατρικό σύστημα σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, οι ερευνητές προτείνουν ότι σχεδόν το 10 τοις εκατό των θανάτων των ασθενών οφείλεται σε ιατρική αμέλεια ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι ασθενείς που θα μπορούσαν να είχαν ευκαιρίες να ζήσουν παρά τα προβλήματα υγείας τους σκοτώθηκαν εξαιτίας των λαθών των γιατρών που τους αντιμετώπιζαν. Επιπλέον, ακόμη πιο συχνά, η ιατρική αμέλεια οδηγεί σε πολυάριθμους μη θανατηφόρους τραυματισμούς που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών για πάντα. Εμπιστευόμαστε πολύ τους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας μας. Ωστόσο, ακόμη και οι γιατροί κάνουν λάθη που μερικές φορές πληρώνονται με τη ζωή των ασθενών.

Συνήθη ιατρικά λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή πρακτική

Σύμφωνα με τους δικηγόρους προσωπικού τραυματισμού NoWin No Fee, οι περισσότερες από τις περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας προκύπτουν ως αποτέλεσμα των ακόλουθων ιατρικών λαθών. Η λανθασμένη διάγνωση ή η καθυστερημένη διάγνωση είναι ένα από τα πιο κοινά ιατρικά λάθη που οδηγούν σε δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών. Μερικές φορές, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα δυσκολεύονται πολύ να προσδιορίσουν τι προκαλεί ασθένεια ή πόνο. Ως εκ τούτου, αποτυγχάνουν να δώσουν τη σωστή θεραπεία στους ασθενείς τους, η οποία όχι μόνο δεν βελτιώνει την κατάσταση της υγείας τους αλλά μπορεί να την επιδεινώσει σημαντικά. Τα σφάλματα αναισθησίας συμβαίνουν όταν οι γιατροί πραγματοποιούν χειρουργική επέμβαση. Πολύ λίγη ή υπερβολική αναισθησία μπορεί να οδηγήσει σε αγωγή για κακή πρακτική. Η πολύ μικρή αναισθησία μπορεί να είναι η αιτία της αφύπνισης στη μέση της χειρουργικής επέμβασης χωρίς να μπορείτε να ενημερώσετε τον γιατρό, κάτι που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία κάποιου. Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική αναισθησία μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη βλάβη, ακόμη και στο θάνατο του ασθενούς.

Η λεπτότητα των διαδικασιών των χειρουργικών επεμβάσεων οδηγεί συχνά σε τυπικά σφάλματα. Ορισμένα ιατρικά λάθη συμβαίνουν λόγω ακραίων καταστάσεων όταν οι επαγγελματίες του ιατρού αφήνουν ένα όργανο ή ένα εργαλείο μέσα στο σώμα ενός ασθενούς ή χειρουργούν σε λάθος μέρος του σώματος. Τα χειρουργικά λάθη είναι επικίνδυνα και μπορεί να οδηγήσουν στο θάνατο του ασθενούς ή σε μη θανατηφόρους αλλά τρομερούς τραυματισμούς. Οι τραυματισμοί κατά τον τοκετό, καθώς και η ακατάλληλη προγεννητική φροντίδα, είναι επίσης συχνή ιατρική αμέλεια που οδηγεί σε νομικές αγωγές. Πολλές επιπλοκές κατά τη γέννηση είναι δύσκολο να προβλεφθούν από τους γιατρούς. Επομένως, η αποτυχία πρόβλεψης προβλημάτων οδηγεί σε ακατάλληλη χρήση μεθόδων εργαλείων που προκαλούν μόνιμα προβλήματα υγείας στο παιδί ή στη μητέρα.

Πώς να προσδιορίσετε ένα θύμα ιατρικής αμέλειας;

Συχνά οι γιατροί που έχουν κάνει ένα ιατρικό λάθος που οδήγησε στο θάνατο ή τον τραυματισμό του ασθενούς προσπαθούν να κρύψουν το σφάλμα τους για να αποφύγουν μια νομική αγωγή. Η ατυχής έκβαση της ιατρικής περίθαλψης που οδήγησε στην εμφάνιση αξίωσης για αμέλεια θα συνεπαγόταν ότι το ιατρικό ίδρυμα ή ο ιατρός θα καταβάλει αποζημίωση στο θύμα. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε κακή φήμη του ιδρύματος ή του γιατρού μεταξύ άλλων ασθενών. Επομένως, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης σπάνια δέχονται με πλήρη ειλικρίνεια τα λάθη τους. Αν και μια γρήγορη και ειλικρινής συγγνώμη θα μπορούσε να αποτρέψει μια μελλοντική αξίωση για αμέλεια ή να δώσει λύση χωρίς την ανάγκη μήνυσης, οι γιατροί σπάνια παραδέχονται το λάθος τους, εκτός εάν η ιατρική αξίωση έχει ευνοϊκά αποτελέσματα για τον τραυματισμένο ασθενή ή τους επιζώντες του.

Είναι πράγματι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η δυσμενής έκβαση της θεραπείας οφείλεται σε ιατρικά λάθη των επαγγελματιών υγείας ή σε λάθος προηγούμενο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης ή σε χαμηλή πιθανότητα επιτυχίας της χειρουργικής επέμβασης. Κατά συνέπεια, οι δικηγόροι από αμέλεια επιδιώκουν μια υπόθεση ιατρικής αμέλειας μόνο εάν η υπόθεση είναι καλά τεκμηριωμένη στα αρχεία και διαθέτει σχετική πείρα ειδικού ιατρού για να τη δικαιολογήσει. Υπάρχουν κύριες ενδείξεις ενός έγκυρου επιχειρήματος που έχει νομική νομιμότητα για να είναι επιτυχές και χρειάζεται μια τεκμηριωμένη και αποδεδειγμένη σχέση γιατρού-ασθενούς και αποδεικτικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα βλάβη.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν υποπτεύεστε ιατρικό σφάλμα

Το να γίνετε θύμα ιατρικής αμέλειας είναι μια φρικτή εμπειρία που μπορεί να απειλήσει τη ζωή σας και να επηρεάσει σημαντικά την υγεία σας. Επειδή η ιατρική αμέλεια συμβαίνει συχνά, είναι δυνατό για κάθε ασθενή να γίνει θύμα αυτής ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα του ιατρικού προβλήματος ή την απαιτούμενη θεραπεία. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να ενημερώνεστε για τα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν υποψιάζεστε ότι είστε θύμα ιατρικού λάθους.

Πρώτα απ ‘όλα, η υγεία του θύματος είναι η πρώτη προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι σημαντικό να βρείτε έναν άλλο γιατρό που μπορεί να σας δώσει τη σωστή διάγνωση και θεραπεία για την κατάσταση της υγείας σας. Μπορεί επίσης να απαιτηθεί θεραπεία για την αποκατάσταση της βλάβης του προηγούμενου γιατρού. Επομένως, φροντίστε να επικεντρωθείτε στο να βρείτε κάποιον ικανό να σας προσφέρει την κατάλληλη θεραπεία για την κατάστασή σας. Δεύτερον, είναι απαραίτητο να ζητήσετε αντίγραφα των ιατρικών σας αρχείων. Αυτά τα αρχεία θα είναι ζωτικής σημασίας για την περίπτωση αμέλειάς σας, καθώς θα είναι τα στοιχεία για τα συμπτώματα που αντιμετωπίζατε, το ιατρικό ιστορικό σας, τις εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον γιατρό και τη θεραπεία που σας έχει συνταγογραφηθεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα . Χωρίς τα αντίγραφα των ιατρικών σας φακέλων, δεν θα μπορείτε να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού για να δικαιολογήσετε εάν ο προηγούμενος γιατρός έχει εκτελέσει καλά το καθήκον περίθαλψης ή όχι.

Οι υποθέσεις ιατρικών αθέμιτων πρακτικών είναι απίστευτα περίπλοκες, επομένως πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο δικηγόρο για αμέλεια. Ένας δικηγόρος προσωπικών τραυματισμών θα σας παρέχει νομικές συμβουλές και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της υπόθεσης αμέλειας. Πρέπει να μιλήσετε ανοιχτά και να προσφέρετε στον δικηγόρο μια λεπτομερή εξήγηση για το τι συνέβη για να αναφέρετε ακόμη και τις λεπτομέρειες που μπορεί να σας φαίνονται ασήμαντες. Αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στο πόσο καλά θα τεκμηριωθεί η υπόθεσή σας και θα γίνουν ζωτικής σημασίας για να κερδίσει το παράδειγμά σας.

Το να είσαι θύμα ιατρικού λάθους είναι μια τεράστια εμπειρία. Η σχέση μεταξύ γιατρού και ασθενούς θα πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Ωστόσο, όταν οι γιατροί μας αποτυγχάνουν και κάνουν λάθη, υπάρχουν οι λόγοι για αγωγή για ιατρικό λάθος.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *