Δείτε πώς να αποτρέψετε τον σχηματισμό ρυτίδων

Ένα ανεπιθύμητο αλλά αναπόφευκτο σημάδι γήρανσης είναι ο σχηματισμός ρυτίδων που προκαλούνται από συνεχείς εκφράσεις του προσώπου και μυϊκές συσπάσεις. Με την πάροδο του χρόνου, τα χαμόγελά μας συνοφρυώνονται και τα φρύδια ανασηκώνονται για να σημαδέψουν το δέρμα μας, προκαλώντας δυσκολία στην απόκρυψη των ρυτίδων. Ενώ πολλοί άνθρωποι διερευνούν επιλογές για το πώς να κρύψουν ή να εξαλείψουν τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες, γιατί δεν συζητάμε μερικούς τρόπους για να τις αποτρέψουμε από το να σχηματιστούν ή να επιδεινωθούν αρχικά. Μερικά από αυτά τα προληπτικά μέτρα είναι φυσικά καθημερινά πράγματα που πρέπει να ενσωματώσετε στη ζωή σας, όπως κρέμες και λοσιόν. Αλλά μερικές από αυτές είναι πιο προοδευτικές και επεμβατικές, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μη χειρουργικών ιατρικών θεραπειών όπως το Botox που θα σταματήσουν την ανάπτυξη των ρυτίδων και θα βοηθήσουν στη διατήρηση υγιούς δέρματος και λάμψης. Υπάρχουν πολλές ιατρικές θεραπείες περιποίησης και περιποίησης προσώπου, όπως το microneedling, που θα βοηθήσουν στη διατήρηση μιας υγιούς λάμψης και θα αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που θα βοηθήσουν στην πρόληψη του σχηματισμού ρυτίδων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποια θεραπεία θα σας ταιριάζει καλύτερα, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστότοπο.

1 Ενυδρο

Αυτό ακούγεται προφανές, αλλά είναι ίσως ένας από τους πιο υποτιμημένους και παραγνωρισμένους παράγοντες που συμβάλλουν στα δερματικά προβλήματα. Όταν δεν ενυδατώνουμε το δέρμα μας (όχι μόνο με ενυδατική κρέμα, αλλά πίνοντας πραγματικά νερό), αφυδατωνόμαστε και το δέρμα μας ξηραίνεται. Το ξηρό δέρμα γίνεται ανατριχιαστικό και με την έκθεση στον ήλιο, ακόμη πιο ξηρό, ερεθισμένο και πιθανό να αναπτύξει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ενώ η ενυδάτωση από μόνη της δεν θα αποτρέψει το σχηματισμό ρυτίδων, μπορεί σίγουρα να βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας λείο και γυαλιστερό παρά ξηρό και ανομοιόμορφο. Όταν βγαίνετε στον ήλιο, φροντίστε να φοράτε SPF, ακόμα κι αν καίγεστε σπάνια. Η βλάβη από τον ήλιο είναι πραγματική και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης. Εάν καταλήξετε με ηλιακό έγκαυμα, φροντίστε να το αντιμετωπίσετε και αφήστε το δέρμα σας να επουλωθεί πριν βγείτε έξω για περισσότερη έκθεση στον ήλιο.

Εάν καταλήξετε με ηλιακό έγκαυμα, φροντίστε να το αντιμετωπίσετε και αφήστε το δέρμα σας να επουλωθεί πριν βγείτε έξω για περισσότερη έκθεση στον ήλιο.

2 Τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά

Παρόμοια με το να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, η τροφή που καταναλώνετε θα επηρεάσει την ποιότητα του δέρματός σας. Φροντίστε να διατηρήσετε μια υγιεινή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή για να θρέψετε το σώμα και το δέρμα σας. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών θα είναι καλό για τη γενική υγεία και το δέρμα σας, καθώς και τη γενική ευεξία.

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών θα είναι καλό για τη γενική υγεία και το δέρμα σας, καθώς και τη γενική ευεξία.

3 Απολέπιση και Καθαρισμός

Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να απολεπίζετε το δέρμα μετά από μια κουραστική μέρα έξω από το σπίτι. Πρέπει επίσης να αφαιρέσουμε τον ιδρώτα και τη βρωμιά που συσσωρεύονται στο δέρμα όλη την ημέρα με το μακιγιάζ. Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά η βρωμιά και τα βακτήρια στον αέρα μπορούν να συσσωρευτούν στους πόρους μας με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να κάνετε απολέπιση και να καθαρίζετε το δέρμα κάθε μέρα. Γιατί αυτό προλαμβάνει τις ρυτίδες; Έμμεσα, η γενική φροντίδα του δέρματος θα διατηρήσει το δέρμα σας υγιές και λαμπερό, γεγονός που θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Η πρόληψη των ρυτίδων δεν αφορά μόνο την άμεση αντιμετώπιση των ρυτίδων, αλλά και τη διατήρηση μιας γενικά υγιούς ρουτίνας περιποίησης για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό.

Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να απολεπίζετε το δέρμα μετά από μια κουραστική μέρα έξω από το σπίτι.

4 Botox

Πολλές ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Botox εξαλείφει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που έχουν ήδη σχηματιστεί στο πρόσωπο – αυτές οι γραμμές είναι γνωστές ως στατικές ρυτίδες. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το Botox το κάνει αυτό παραλύοντας τον μυ στον οποίο γίνεται η ένεση, γεγονός που μας κάνει να χάνουμε τη δύναμη να κάνουμε μυϊκές συσπάσεις και εκφράσεις του προσώπου, που με την πάροδο του χρόνου σχηματίζουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Πολλοί άνθρωποι κάνουν ενέσεις Botox ως προληπτικό μέτρο για να περιορίσουν τις συσπάσεις των μυών του προσώπου, οι οποίες θα αποτρέψουν το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Ενώ οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του σχηματισμού λεπτών γραμμών και ρυτίδων και να βοηθήσουν στη γενική περιποίηση του δέρματος και την όψη του δέρματός σας, το Botox είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τις ρυτίδες, καθώς ουσιαστικά σταματά τον σχηματισμό ρυτίδων στα ίχνη του.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν ενέσεις Botox ως προληπτικό μέτρο για να περιορίσουν τις συσπάσεις των μυών του προσώπου, οι οποίες θα αποτρέψουν το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

5 Microneedling

Το Microneedling είναι μια ελάχιστα επεμβατική καλλυντική θεραπεία που περιλαμβάνει ένα μικρό μηχάνημα με πολλές μικροσκοπικές βελόνες που τρυπούν το δέρμα σας. Αυτό προκαλεί ελεγχόμενη βλάβη στο δέρμα, το οποίο με τη σειρά του αναγκάζει το δέρμα σας να επανορθωθεί παράγοντας επιπλέον κολλαγόνο και ελαστίνη. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα και βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης και του σχηματισμού λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Υπάρχουν διάφορες μορφές microneedling. Μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για microneedling είναι το Secret RF, το οποίο είναι microneedling χρησιμοποιώντας ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων για πρόσθετη θερμότητα και επιπλέον παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Η μεσοθεραπεία είναι μια άλλη μορφή microneedling που είναι λίγο πιο ελαφριά, που περιλαμβάνει την έγχυση ενός προσαρμοσμένου διαλύματος που αποτελείται από βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ για την ενυδάτωση του δέρματος, δίνοντάς του μια υγιή λάμψη.

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα και βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης και του σχηματισμού λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ο απόλυτος τρόπος για να αποτρέψετε το σχηματισμό ρυτίδων είναι να συνδυάσετε όλα τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, που είναι ο τέλειος συνδυασμός για μια υγιεινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Η μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων είναι θέμα εστίασης μόνο στις ρυτίδες και διατήρησης μιας τακτικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας και ακολουθώντας τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσετε το δέρμα υγιές και ενυδατωμένο. Η εύρεση της κατάλληλης κλινικής αισθητικής δερματολογίας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε τα προφίλ επιχειρήσεων στο Instagram για να βεβαιωθείτε ότι η κλινική έχει την κατάλληλη άδεια και έχει εγγραφεί.

Μία από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για microneedling είναι το Secret RF, το οποίο είναι microneedling χρησιμοποιώντας ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων για πρόσθετη θερμότητα και επιπλέον παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *