Κολπική Πλαστική Χειρουργική: τα γεγονότα της κολπικής αναζωογόνησης

Πλαστική Χειρουργική Κόλπου: Εάν η κολπική χειρουργική ή η κολποπλαστική έχει βελτιωθεί Η ποιότητα ζωής πολλών γυναικών, εξακολουθεί να αγνοείται πολύ συχνά. Εδώ, επιτέλους, η αλήθεια, οι μύθοι και η πραγματικότητα για την κολπική αναζωογόνηση.

Κολπική Πλαστική Χειρουργική: Μύθοι και πραγματικότητες για την κολπική αναζωογόνηση

Η χρήση κολπικής χειρουργικής ή κολποπλαστικής δεν είναι ένα θέμα που αρέσει στις γυναίκες να συζητούν ανοιχτά. «Απλώς δεν μιλούν», είπε η Kristen Jones, η οποία αποφάσισε 34 χρόνια να υποβληθεί σε κολπική αναζωογόνηση. «Είναι μια προσέγγιση που κρατιέται μυστικό», προσθέτει.

«Η κολπική αναζωογόνηση συνεπάγεται διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το τι αναζητάτε γυναίκες που προσφέρουν διαφορετικούς γιατρούς», λέει ο Δρ Ντιν Έλτερμαν, ουρολόγος του Τορόντο. Παλαιότερα οι επεμβάσεις αυτές ήταν στο χειρουργείο σε αναισθητοποιημένο ασθενή που σφίγγει τον κόλπο με ράμματα.

Σήμερα, υπάρχουν δύο τύποι μη επεμβατικής κολπικής χειρουργικής που εκτελούνται με λέιζερ. Πριν βγάλετε συμπεράσματα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλα τα ζητήματα. Εδώ είναι τέσσερις δημοφιλείς μύθοι και πραγματικότητες που αποδομούνται για την κολπική αναζωογόνηση και την κολποπλαστική.

Πλαστική Χειρουργική Κόλπου: Ο πρώτος μύθος, η κολπική χειρουργική είναι για την ευχαρίστηση του άλλου

«Στην πραγματικότητα, η κολπική χειρουργική είναι για τη σεξουαλική ευχαρίστηση του ασθενούς πρώτα», λέει ο Δρ Έλτερμαν. Γενικά, ασθενείς άνω των 50 ετών χρησιμοποιούν μια παρέμβαση λέιζερ με το όνομα IntimaLase. Αντιμετωπίζει τα προβλήματα πόνου, ξηρότητας ή έλλειψης ελαστικότητας του κόλπου που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση και τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Η παρέμβαση αυξάνει τον κολπικό μυϊκό τόνο και αυξάνει τις αισθήσεις και σεξουαλικός ικανοποίηση. Αλλά η σεξουαλική ικανοποίηση δεν είναι ο μόνος λόγος που οι γυναίκες θέλουν μια κολποπλαστική. Ο άλλος τύπος διαδικασίας λέιζερ, το IncontiLase, είναι για γυναίκες που έχουν προβλήματα ακράτειας. Σε αυτή την περίπτωση, ο κόλπος σφίγγεται προκειμένου να παρέχεται καλύτερη στήριξη στην ουροδόχο κύστη.

«Ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα (όπως η διαρροή ούρων) και διαπιστώνουν ότι μπορούν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν άλλα προβλήματα, όπως η χαλάρωση του περινέου», λέει ο Δρ Έλτερμαν. Οι δύο παρεμβάσεις ή οι IncontiLase και IntimaLase, παρουσιάζουν ποσοστά ικανοποίησης που ξεπερνούν το 90%.

Πλαστική χειρουργική του κόλπου: Ένας άλλος μύθος, η κολπική χειρουργική είναι μια εξαιρετικά επώδυνη επέμβαση

Πραγματικότητα: Η κολπική επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη. Με λέιζερ η κολπική αναζωογόνηση είναι σχεδόν ανώδυνη. «Δεν χρειάζεται μούδιασμα ή αναισθησία», λέει ο Δρ Έλτερμαν. Η κολποπλαστική γίνεται κλινικά με την παρουσία γιατρού και δύο νοσηλευτών. Τοποθέτηση ενός λεπτού κατόπτρου στον κόλπο και στη συνέχεια μιας ακτίνας λέιζερ. Μερικοί ασθενείς μπορεί να αισθάνονται κάποια θερμότητα όταν το λέιζερ μαζί με το άνοιγμα του κόλπου, αλλά ισχυρίζονται ότι η ενόχληση είναι ανεκτή.

Πλαστική Χειρουργική Κόλπου: Ο τρίτος μύθος για την κολποπλαστική: η ανάρρωση θα είναι επώδυνη

Στην πραγματικότητα, η αποκατάσταση της κολπικής αναζωογόνησης είναι σχεδόν τόσο εύκολη όσο και η παρέμβαση. Για τη γρήγορη επούλωση του κολπικού ιστού, συνιστάται η αποχή από το πλήρες σεξ για δύο εβδομάδες και η αποφυγή χρήσης σερβιετών ή η ανύψωση βαριού αντικειμένου για ένα μήνα. Ο γιατρός θα συνταγογραφήσει μια τοπική κρέμα οιστρογόνων για την τόνωση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου από το σώμα.

Καθώς μια κολποπλαστική δεν διαρκεί πλέον 30 λεπτά, πολλές γυναίκες υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, λέει ο Δρ Έλτερμαν. «Είσαι πίσω στο γραφείο σου σε λιγότερο από μία ώρα και η ανάκαμψη είναι στιγμιαία», είπε

Πλαστική Χειρουργική Κόλπου: Μύθος, Η επέμβαση στην κολπική χειρουργική δεν είναι απαραίτητη

Πραγματικότητα: Μια κολποπλαστική δεν ήταν ζωτικής σημασίας, αλλά μπορεί να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής σας.

Η Κρίστεν Τζόουνς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ακράτειας ούρων λόγω της δύσκολης γέννησης του πρώτου της παιδιού με λαβίδα και επισιοτομή. Ενώ ανάρρωνε στο νοσοκομείο, η Kristen Jones λέει: έχασε την αίσθηση της κύστης της.

«Σηκώθηκα όρθιος και η κύστη μου άδειασε, λέει. Δεν κατάλαβα καν ότι ήταν γεμάτο. «Δύο εβδομάδες αργότερα, παραπέμπει σε φυσιοθεραπευτή για τη διαρροή ούρων. Μέσω της φυσικοθεραπείας, η Kristen Jones κατάφερε να μειώσει το στρες σχετικά με την ακράτειά της: «Δεν μπορούσα να τρέξω, να πηδήξω ή ακόμα και να φτερνιστώ, αλλά ήταν ακόμα διαχειρίσιμο τώρα», πρόσθεσε.

Μετά από πέντε χρόνια φυσιογνωμίας και δεύτερο εγκυμοσύνη, οι γιατροί της είπαν ότι είχε φτάσει στον μέγιστο δυνατό έλεγχο. Πάντα γνώριζε σοβαρή ακράτεια. Τα πιο απλά πράγματα, όπως το να κρατά τα παιδιά της στην αγκαλιά της ή να κρέμεται στην τάξη της, προκαλούσαν διαρροές. Δεν ήθελε να περιμένει 15 χρόνια, επιλέξιμη για την τοποθέτηση υποουρηθρικής σφεντόνας. Επίσης, η Kristen Jones έχει επιλέξει τη θεραπεία με λέιζερ IncontiLase που συρρικνώνει και συσφίγγει τον κόλπο για να υποστηρίζει καλύτερα την κύστη.

«Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, αφηγείται. Ένιωσα λίγη ζέστη, αλλά ήταν αρκετά ανεκτή. «Μετά από δύο συνεδρίες λέιζερ, φώναξε νίκη:» Μπορώ επιτέλους να τρέξω και να φτερνιστώ με γεμάτη κύστη χωρίς να φοβάμαι τις συνέπειες. ”

Πλαστική Χειρουργική Κόλπου: Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ κολπικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μία από τις δύο πιθανότητες θα προκύψει και θα εξηγηθεί από τον χειρουργό σας. Πράγματι, η χειρουργική προσέγγιση που χρησιμοποιείται εξαρτάται από τον τύπο της παθολογίας που αντιμετωπίζεται, τις συγκεκριμένες ανατομικές καταστάσεις του ασθενούς αλλά και την εμπειρία του χειριστή.

Θα μπορούσατε να βρείτε περισσότερα για αυτό το άρθρο μέσω χρήσιμων συνδέσμων:

http://www.webmd.com/women/guide/vaginoplasty-and-labiaplasty-procedures#1

https://en.wikipedia.org/wiki/Vaginoplasty

https://urogyn.org/services/aesthetic-vaginal-surgery/

http://www.miklosandmoore.com/cosmetic-vaginal-surgery-atlanta/

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *