Το γκριζάρισμα των μαλλιών που προκαλείται από αρκετοί παράγοντες. Εδώ είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους έχετε όλο και περισσότερα λευκά μαλλιά.
Λευκά μαλλιά: Απλά μια οφθαλμαπάτη…
Το φαινόμενο είναι μάλλον συγκεχυμένο: αν υπάρχουν τα γκρίζα μαλλιά που μπορούν να ελέγξουν όλα γύρω μας, είναι αδύνατο να βρούμε γκρίζα μαλλιά. Γιατί το γκρι μαλλιά δεν υπάρχει. Αλλά γκρίζα μαλλιά, όμως! Τι να σκίσεις! Το όμορφο μαλλιά το πιπέρι και το αλάτι είναι στην πραγματικότητα μια οπτική ψευδαίσθηση.
Προκύπτουν από ένα μείγμα λευκών μαλλιών και βαμμένων μαλλιών. Με έναν λογικό τρόπο, τα μαλλιά φαίνονται πιο γκρίζα όσο και όσο αυξάνεται το ποσοστό των λευκών μαλλιών. Η λεύκανση των μαλλιών που λέγεται κυνόδοντας. Είναι ένα σύνθετο φαινόμενο του οποίου η πρώτη εξήγηση είναι απλή: όταν μια τρίχα δεν είναι χρωματισμένη στο σχέδιο της, ασπρίζει.
Λευκά μαλλιά: Ακολουθούν περισσότερα
Ναι, αλλά γιατί δεν είναι χρωματισμένο; Το χρώμα των μαλλιών εξαρτάται από τη μελανίνη. Στη ρίζα της τρίχας υπάρχουν εργοστάσια μελανίνης, κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα που διανέμουν τη μελανίνη με τη μορφή μικρών κόκκων. Όταν αυτά τα εργοστάσια δεν είναι πλέον σε κατάσταση λειτουργίας, τα μαλλιά ασπρίζουν: ο κυτταρικός χώρος απελευθέρωσε κόκκους μελανίνης που καταλαμβάνονται από φυσαλίδες αέρα που δίνουν την όψη γκρίζων μαλλιών. Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζοντας αυτό το αναπόφευκτο, δεν υπάρχουν δύο λύσεις. Εάν έχετε αφαιρέσει μόνο δύο ή τρεις λευκές τρίχες με τσιμπιδάκια. Θυμηθείτε το ρητό ότι για μια άσπρη τρίχα σχισμένα επτά απωθούν. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεκίνησε τη διαδικασία λεύκανσης, τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.
Άσπρα μαλλιά: Έχετε άσπρα μαλλιά επειδή οι γονείς σας έχουν γκριζάρει πρόωρα
Τα γκρίζα μαλλιά είναι ήδη στα γονίδιά σας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε. ήταν δυνατό να απομονωθεί μια γενετική παραλλαγή που σχετίζεται με το γκριζάρισμα. Όπως τα γονίδια της φαλάκρας των λευκών μαλλιών προέρχονται και από τις δύο πλευρές του οικογένειαλένε οι δερματολόγοι.
Λευκά μαλλιά: Τα λευκά μαλλιά σας μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας αυτοάνοσης νόσου
Μια αυτοάνοση δερματοπάθεια, η γυροειδής αλωπεκία, μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των λευκών μαλλιών. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Alopecia Areata (NAAF), τα άτομα με αυτή την πάθηση φαίνεται να βλέπουν το κρανίο τους μικρές λείες και στρογγυλές πλάκες και μπορεί να γίνουν εντελώς φαλακρό κεφάλι και σώμα. «Ο λόγος είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στους θύλακες των μαλλιών σας και στα μαλλιά σας, όταν επιστρέφουν, γίνονται ολόλευκα. πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι 6,7 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν ή θα υποφέρουν από αυτή την ασθένεια. Εάν παρατηρήσετε ότι χάνετε πάρα πολλά μαλλιά ή μαθαίνετε φαλακρά μπαλώματα, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.
Λευκά μαλλιά: Το περιβάλλον σας μολυσμένο
Οι ρύποι μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο γκριζάρισμα, σύμφωνα με στοιχεία από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Μελέτες δείχνουν ότι οι χημικές ουσίες παράγουν ελεύθερες ρίζες – ή οξειδωτικές στρες – που εμποδίζουν την παραγωγή μελατονίνης και επιταχύνουν γηράσκων του συστήματος των μαλλιών. Μόλις οι τρίχες και οι τρίχες βγουν από το θύλακα, πεθαίνουν, «Αυτό που συμβαίνει στο θύλακα θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, περιβαλλοντικοί παράγοντες, φυσικά, σημαντικοί, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως το άγχος, που επηρεάζουν πραγματικά την εμφάνιση από λευκά μαλλιά.
Λευκά μαλλιά: Το άγχος μπορεί να είναι η αιτία των λευκών μαλλιών σας
Ο πρόεδρος Ομπάμα μπήκε στον Λευκό Οίκο με μαύρα μαλλιά. Πέντε χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι ανησυχούσαν: ήταν εντελώς γκρίζος. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ άγχους και γκριζαρίσματος είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων. δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στρες διεγείρει τη γενετική σύνθεση. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχετε προγραμματίσει να γκριζάρετε πρόωρα, το άγχος δεν θα αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας. Αλλά αν το πρόωρο γκριζάρισμα είναι στα γονίδιά σας, τότε το άγχος θα σας κάνει να ζεματιστείτε πιο γρήγορα και νωρίτερα – εκτός κι αν κάνετε προσπάθεια να διαχειριστείτε το άγχος σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε στις καθημερινές σας στρατηγικές κατά του στρες!
Λευκά μαλλιά: Τα λευκά μαλλιά σας προέρχονται από την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου
Η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου μπορεί να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών σας, ανεξάρτητα από το αν εσείς ή κάποιος στο σπίτι σας που είναι εθισμένος σε κάπνισμα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 δείχνει ότι οι καπνιστές έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να γκριζάρουν πρόωρα – πιθανώς λόγω των αστρονομικών ποσοτήτων ελεύθερων ριζών που παράγονται από την καύση του καπνού. Τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι ένας επιπλέον λόγος για να τα τσακίσετε!
Λευκά μαλλιά: Οι ορμόνες αλλάζουν την υφή, την πυκνότητα, αλλά και το χρώμα των μαλλιών σας
Μια απλή ματιά σε μια φωτογραφία σας που χρονολογείτε μια δεκαετία θα αντιμετωπίσετε αυτό το γεγονός: τα μαλλιά σας δεν είναι ίδια. Επειδή οι ορμόνες, τα μαλλιά σας μπορούν, με την πάροδο του χρόνου, να αλλάξουν την υφή, την πυκνότητα και το χρώμα. που υπάρχουν γυναίκες γύρω στα πενήντα σε πλήρη εμμηνόπαυση που δεν έχουν καθόλου γκρίζα μαλλιά. Υποτίθεται ότι ο συνδυασμός τριών παραγόντων: γενετικές, περιβαλλοντικές και ορμονικές αλλαγές. Οι ειδικοί εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν πώς οι ορμόνες (οιστρογόνα, προγεστερόνη, κορτιζόλη κ.λπ.) επηρεάζουν το γκριζάρισμα.
Λευκά μαλλιά: Η παραγωγή μελανίνης μειώνεται με την πάροδο του χρόνου
Μάλλον δεν είσαι έτοιμη να γκριζάρεις, αλλά τα μαλλιά σου είναι. Η παραγωγή μελανίνης – που δίνει στα μαλλιά σας τη χρωστική τους – μειώνεται με την ηλικία. Μετά τη δεκαετία του τριάντα, κάθε δεκαετία αυξάνει τις πιθανότητές σας να γκριζάρετε 10 έως 20%, σύμφωνα με στοιχεία από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, την Εθνική Βιβλιοθήκη των ΗΠΑ. Αν και μερικοί από εμάς διατηρούν περισσότερο το φυσικό τους χρώμα, υπάρχει κάτι αναπόφευκτο: αργά ή γρήγορα, τα μαλλιά σας θα ασπρίσουν.
Λευκά μαλλιά: Βαφή, χωρίς λάθος τόνο!
Ενώ οι άνδρες βελτιώνουν τα γκρίζα μαλλιά τους στη γυναικεία πλευρά, δεν κερδίζεται. Όποια και αν είναι η ηλικία μας, συνδέουμε με τη γήρανση. Για απόδειξη, όχι λιγότερο από το 63% των γυναικών βάφουν τα μαλλιά τους στην Ευρώπη! Πώς όμως να επιλέξετε το σωστό προϊόν; Όλα εξαρτώνται από το ποσοστό των λευκών μαλλιών που έχετε στο κεφάλι σας!
Το ημιμόνιμο. Όσοι έχουν μόνο λίγες άσπρες τρίχες (20%) μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εφήμερα χρωματικά προϊόντα, τα οποία εξαφανίζονται μετά από δώδεκα πλύσεις. Χρωματίζουν την επιφάνεια της τρίχας και είναι χωρίς υπεροξείδιο. Πρόκειται για σαμπουάν που περιέχουν χρωστικές ουσίες που δεν συνεπάγονται αλλαγές στα μαλλιά.
Λευκά μαλλιά: Συζητήσεις
Ο τόνος στον τόνο. Όσοι δεν έχουν περισσότερο από 30 έως 40% λευκά μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν βαθιά χρώματα που σέβονται το φυσικό χρώμα. Ξεθωριάζουν σε 15 σαμπουάν ή 6 έως 8 εβδομάδες. Αυτά τα προϊόντα δεν περιέχουν αμμωνία. Είναι κοντά σε φυσικούς τόνους και καλύπτουν τα γκρίζα μαλλιά στη διαφάνεια. Και πάλι, είναι μια φυσική χρωστική ουσία.
Μόνιμος. Αυτή η τεχνική είναι για όσους έχουν τουλάχιστον 50% μαλλιά εισβολέα. Η κάλυψη θα είναι 100%. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ένα οξειδωτικό σε περισσότερο ή λιγότερο υψηλές δόσεις. Οι φυσικές χρωστικές αφαιρούνται και τα μαλλιά ξαναχρωματίζονται.
Λευκά μαλλιά: Ακολουθούν περισσότερα
Προτιμήστε δομημένα κοψίματα. Τα γκρίζα μαλλιά είναι πιο σκληρά, πιο πυκνά και λιγότερο εύπλαστα, πρέπει να τα πειθαρχήσουμε. Και αν η υφή των μαλλιών σας δεν το επιτρέπει, αποφύγετε να φορέσετε μακριά εκτός και αν δώσετε στο μποέμ στυλ. Αντίθετα, υιοθετήστε ένα κοντό, τετράγωνο ή δομημένο μεσαίο μήκος που τονίζει την προσωπικότητα.
Προστατέψτε τις ίνες σας. Όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά γίνονται πιο απαιτητικά με την πάροδο του χρόνου: λιγότερο πυκνά, θαμπά, πιο ξηρά, ανανεώνονται πιο αργά και είναι λιγότερο ανθεκτικά. Μία φορά την εβδομάδα, εφαρμόστε ένα αντι γήρανση Ιδιαίτερα συμπυκνωμένη σε θρεπτικά συστατικά και μάσκα αναγέννησης που λειαίνει τις ίνες της τρίχας τραχιές στην αφή και καλύπτεται με μια προστατευτική μεμβράνη που θα τις απομονώσει από τις εξωτερικές επιθέσεις.
Αποφύγετε το κιτρίνισμα. Τα λευκά μαλλιά τείνουν να κιτρινίζουν ή να μην γυαλίζουν. Νήματα κερατίνης που αποτελούν τα λιγότερο παρεχόμενα, έτσι γίνονται πορώδη και αιχμαλωτίζουν τα σωματίδια του περιβάλλοντος (ρύπανση, καπνός…). Το φαινόμενο αυτό τονίζεται υπό την επίδραση της ζέστης, του ήλιου, του θαλασσινού νερού ή της πισίνας. Για να το αντιμετωπίσετε, χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν που εξουδετερώνουν το κίτρινο.
Παίξτε τα highlights. Για τους τελειομανείς, χρησιμοποιήστε έναν τόνο χρώματος σε τόνο που ταιριάζει στα γκρίζα μαλλιά που θα φέρει όμορφες κρυστάλλινες ή πέρλες ανταύγειες στα μαλλιά σας.
Θα μπορούσατε να βρείτε περισσότερα για αυτό το άρθρο μέσω χρήσιμων συνδέσμων:
http://www.todayifoundout.com/index.php/2013/01/why-does-hair-turn-grey/
https://www.loc.gov/rr/scitech/mysteries/grayhair.html
http://www.scientificamerican.com/article/fact-or-fiction-stress-causes-grey-hair/
var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);