Οι τάσεις της διακόσμησης για το καλοκαίρι

Όταν αλλάζουν οι εποχές, μας παρουσιάζεται μια τέλεια ευκαιρία να ανανεώσουμε το στυλ, τη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα των σπιτιών μας με μια νέα εμφάνιση που είναι ιδανική για την εποχή. Κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, χρησιμοποιούμε έντονα φθινοπωρινά χρώματα. Το Χειμώνα στολίζουμε για τις γιορτές. και την Άνοιξη, απομακρύνουμε την ακαταστασία και προσκαλούμε σε ένα νέο έτος.

Αλλά με το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν πολλές παραδοσιακές αλλαγές που κάνουμε στα σπίτια μας, με αποτέλεσμα η διακόσμηση της καλοκαιρινής σεζόν να βασίζεται απίστευτα στις τάσεις, με διαφορετικά θέματα να έρχονται και να φεύγουν κάθε χρόνο. Για να σας βοηθήσουμε να ξέρετε τι θα είναι ζεστό (εκτός από τον καιρό) αυτό το καλοκαίρι, μιλήσαμε με την ομάδα διακόσμησης και σχεδίασης στο DotcomBlinds.com για να λάβουμε μια ενημερωμένη ματιά στις τάσεις της διακόσμησης που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι.

1 Sublime Shading Options

Αυτό το καλοκαίρι που έρχεται φαίνεται να είναι άλλο ένα καύσωνα, έτσι αυτή η πρώτη τάση διακόσμησης έχει εμφανιστεί ως ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι επερχόμενοι καύσωνες. Στοιχεία σκίασης όπως περσίδες παραθύρων, τέντες και εξωτερικά παντζούρια είναι ένας μοντέρνος και χρηστικός τρόπος για να προσφέρετε σκιά στο σπίτι σας και να μειώσετε τη ζεστασιά του εσωτερικού του σπιτιού σας κατά τις ζεστές περιόδους. Ειδικά η εξωτερική σκίαση αναμένεται να έχει μια δραστική αύξηση στη δημοτικότητα, καθώς δημιουργεί μια πιο «τροπική εμφάνιση σε ένα σπίτι, παραπέμποντας στο στυλ των κτιρίων των Βαλεαρίδων.

Στοιχεία σκίασης όπως περσίδες παραθύρων, τέντες και εξωτερικά παντζούρια είναι ένας μοντέρνος και χρηστικός τρόπος για να προσφέρετε σκιά στο σπίτι σας.

2 Απροσδόκητα χρώματα έμφασης

Τα χρώματα έμφασης είχαν πάντα μια θέση στην εσωτερική διακόσμηση, καθώς παρέχουν μεγάλη αντίθεση και βοηθούν να τραβήξουν την προσοχή σε βασικούς τομείς ενός σπιτιού. Αλλά το καλοκαίρι του 2023, αναμένουμε να εμφανιστεί μια νέα τάση εισαγωγής χρωμάτων έμφασης σε απροσδόκητες περιοχές, τα παραδοσιακά χρώματα έμφασης έχουν υποβιβαστεί στα σοβατεπί και τους τοίχους, αλλά αυτή η τάση φαίνεται να χρησιμοποιεί χρώματα έμφασης σε απροσδόκητες περιοχές όπως πόρτες, κουφώματα , και οροφές, για να δημιουργήσετε ίντριγκα και καλύτερη αίσθηση ροής μεταξύ των δωματίων.

Αναμένουμε να εμφανιστεί μια νέα τάση εισαγωγής χρωμάτων έμφασης σε απροσδόκητες περιοχές.

3 Μεγιστοποίηση του ηλιακού φωτός

Ένα από τα καλύτερα μέρη του καλοκαιριού είναι οι παρατεταμένες ώρες ηλιακού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που κάθε σχεδιαστής εσωτερικών χώρων θα σας πει ότι είναι εξαιρετικό για την εμφάνιση του σπιτιού σας καθώς είναι βουτηγμένο στο φυσικό φως όλη την ημέρα. Η μεγιστοποίηση του ηλιακού φωτός στο σπίτι σας θα πρέπει να είναι μια διακοσμητική προτεραιότητα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες, τοποθετώντας τακτικά καθρέφτες στο σπίτι σας για να φέρετε ζεστό φως ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές του σπιτιού σας.

Η μεγιστοποίηση του ηλιακού φωτός στο σπίτι σας θα πρέπει να είναι μια διακοσμητική προτεραιότητα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις μεγάλες καλοκαιρινές μέρες τοποθετώντας τακτικά καθρέφτες στο σπίτι σας για να φέρετε ζεστό φως.

4 Ρετρό έμπνευση της δεκαετίας του ’70

Για πολλούς σχεδιαστές, το ρετρό είναι πάντα στη μόδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε πρόκειται για την αναβίωση του στυλ Y2K που είδαμε νωρίτερα στη δεκαετία του 2020 είτε για τη ρετρό ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 80 που ήταν εξέχουσα στη δεκαετία του 2000. Η τελευταία περίοδος που έχει μια ρετρό αναβίωση είναι η δεκαετία του 1970, με πολλά κλασικά διακοσμητικά στοιχεία της δεκαετίας του ’70, όπως μακραμέ, ψάθινα έπιπλα και τολμηρά γεωγραφικά μοτίβα να επιστρέφουν στη δημοτικότητα. Περιμένετε να δείτε ζεστούς καφέ και πορτοκαλί τόνους, τοίχους με μοτίβα, χαλιά και vintage αντικείμενα από τη δεκαετία του 1970 να αναδεικνύονται αυτό το καλοκαίρι.

Η τελευταία περίοδος που έχει μια ρετρό αναβίωση είναι η δεκαετία του 1970, με πολλά κλασικά διακοσμητικά στοιχεία της δεκαετίας του ’70.

5 Μεσογειακές παλέτες χρωμάτων

Σε περιόδους ζεστού καιρού, οι παλέτες χρωμάτων τείνουν να απομακρύνονται από τις τοπικές συμβάσεις και αρχίζουν να εμπνέονται περισσότερο από τις θερμότερες περιοχές του κόσμου. Φέτος, η μεσογειακή χρωματική παλέτα του βαθύ μπλε σε αντίθεση με τα φωτεινά λευκά και χρυσά χρώματα αναμένεται να κατακλύσει τον κόσμο της διακόσμησης, καθώς πολλοί άνθρωποι κοιτούν τις ζεστές περιοχές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ιταλίας για να ενημερώσουν την επιλογή τους για τη διακόσμηση για το ερχόμενο καλοκαίρι .

Φέτος, η μεσογειακή χρωματική παλέτα του βαθύ μπλε σε αντίθεση με τα φωτεινά λευκά και χρυσά χρώματα αναμένεται να κατακλύσει τον κόσμο της διακόσμησης.

6 Φυσικές Υφές & Υλικά

Με κάθε χρόνο που περνά, φαίνεται ότι όλο και περισσότερο δίνεται έμφαση στη βιωσιμότητα, ειδικά στον κλάδο της διακόσμησης. φέτος δεν διαφέρει, με μια μεγάλη ώθηση προς τα φυσικά υλικά και τις υφές στον ορίζοντα. Καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, περιμένετε να δουν μια επιστροφή σε πιο παραδοσιακά υφάσματα και υλικά όπως γιούτα, λινά, ξύλο και πέτρα παίρνουν εξέχουσα θέση στον κόσμο της διακόσμησης καθώς οι ιδιοκτήτες σπιτιού θέλουν να απομακρυνθούν από τεχνητά υλικά όπως το πλαστικό .

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με τις τάσεις που αναμένεται να χτυπήσουν το καλοκαίρι, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε ποιες αλλαγές διακόσμησης θα κάνετε στο σπίτι σας εν όψει του καλοκαιριού του 2023 για να κάνετε το σπίτι σας να αισθάνεται τόσο ζεστό όσο ο ήλιος που χτυπάει κατά τη διάρκεια κύμα θερμότητας.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *