Οι 10 πιο αστείοι νόμοι στον κόσμο

Οι νόμοι είναι συστήματα. είναι φτιαγμένα για να σώσουν εσάς και τα προσωπικά ή δημόσια δικαιώματά σας. Ο πρώτος νόμος που γράφτηκε ποτέ ήταν ο Κώδικας του Χαμουραμπί. Χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώναου αιώνας. Βρέθηκε στο Ιράν από τον Gustave Jequier το έτος 1901 σε ένα κομμάτι χάλυβα. Η αιώνια παροιμία “οφθαλμό αντί οφθαλμού, δόντι αντί δόντι” βγήκε από αυτόν τον κώδικα. Ο κώδικας αφορά τη διατήρηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων, για παράδειγμα, το ύψος των μισθών, τους φόρους και άλλα παρόμοια. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι νόμοι ίσοι. Κάποιοι νόμοι σίγουρα θα σας κάνουν να γελάσετε και άλλοι θα σας κάνουν να ανοίξετε το στόμα σας διάπλατα. Προσέξτε λοιπόν την επίδραση που θα έχει πάνω σας η παρακάτω λίστα.

10 Τσίχλα

Ο Lee Kuan Yew, ο πρώτος πρωθυπουργός στη Σιγκαπούρη ήταν ο άνθρωπος πίσω από την πρόοδο της πατρίδας του. Είδε ότι για να σώσει τη Σιγκαπούρη εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό των δρόμων από τσίχλες, απλώς το απαγόρευσε. Οποιαδήποτε τσίχλα σούβλας από τη Σιγκαπούρη επιβάλλεται πρόστιμο 500 $ ως αποτέλεσμα.

9 Γάμος Πρώτου Εξαδέλφου

Τα πρώτα ξαδέρφια δεν επιτρέπεται να παντρευτούν σε διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής. Για παράδειγμα, στο Κεντάκι, στο Μισισιπή, στη Νεβάδα, στην Ουάσιγκτον και σε πολλά άλλα θεωρούν ότι είναι έγκλημα κατά γενική ομολογία η συγκατοίκηση ενός πρώτου ξαδέλφου. Ορισμένες αμερικανικές πολιτείες εξακολουθούν να δέχονται γάμο χωρίς συμβίωση, π.χ. η Φλόριντα Τζόρτζια και η Χαβάη.

8 Θάνατοι στη Βουλή

Στη Βρετανία απαγορεύεται ο θάνατος σε κοινοβούλιο. Ο λόγος είναι ότι, βάσει νόμου, όποιος πεθαίνει σε ένα κοινοβούλιο πρέπει να έχει βασιλική κηδεία. Βλέπετε λοιπόν πόσο θα τους στοιχίσετε! Ωστόσο, ο νόμος αυτός ακυρώθηκε πρόσφατα.

7 Φάτε μισογεμάτο

Στη Δανία, τα εστιατόρια σας ενθαρρύνουν να φύγετε μισογεμάτοι και να μην πληρώσετε τίποτα. Ο νόμος λέει ότι οι άνθρωποι δεν πληρώνουν τίποτα αν δεν είναι γεμάτοι. Πώς το μετρούν αυτό τα εστιατόρια; Αυτοί δεν; ο λόγος σου θεωρείται δεδομένος!

6 Αδυνατίστε

Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες είναι ένα από τα πιο δυνατά έθνη. Η διατροφή τους είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες για παράδειγμα. Ως εκ τούτου, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο να είναι αδύνατα. Έχουν ακόμη και τυπικά μέτρα για αυτό. Η μέση των γυναικών δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από 32 ίντσες και των ανδρών όχι περισσότερο από 36 ίντσες, όταν και οι δύο φτάσουν την ηλικία των 40 ετών.

5 Να πάρει διαζύγιο

Στις Φιλιππίνες, το διαζύγιο είναι παράνομο. Μαζί με το Βατικανό, αν και το θέμα στο Βατικανό είναι λιγότερο ισχυρό, είναι οι μόνες δύο χώρες όπου δεν μπορείς ποτέ να υποβάλεις διαζύγιο!

4 Οκνός

Είναι παράνομο στη Μινεσότα να περιηγηθείτε σε ένα κτίριο που δεν ανήκει χωρίς κανέναν καλό λόγο για αυτό. Διαφορετικά, θα πρέπει να ζητήσετε από τον ιδιοκτήτη να συμφωνήσει να είστε εκεί. Ένας άλλος νόμος γύρω από το ίδιο θέμα, είναι ότι οι ιερόδουλες δεν επιτρέπεται να περιπλανώνται στους δρόμους για να βρουν άντρες.

3 Κόρνα αυτοκινήτου

Στο Αρκάνσας, δεν πρέπει να ακούγονται ήχοι κόρνας γύρω από οποιοδήποτε εστιατόριο ή κατάστημα που σερβίρει παγωμένα ποτά. Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται συγκεκριμένα μετά τις 9 το βράδυ!

2 Παντελόνι για γυναίκες

Ήταν παράδοση στη Γαλλία οι γυναίκες να μην φορούν παντελόνια. Από το 1799, ήταν παράνομο για τις γυναίκες να βγαίνουν στο κοινό φορώντας παντελόνια. Έναν αιώνα αργότερα, τους εγκρίθηκε να οδηγούν άλογα και μετά ποδήλατα φορώντας παντελόνια. Ο νόμος αυτός καταργήθηκε μόλις το 2013.

1 Γυναίκες που οδηγούν αυτοκίνητα

Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν αυτοκίνητα, βάσει νόμου! Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες έχουν πιαστεί γυναίκες και έχουν επιβληθεί πρόστιμα. Η Σαουδική Αραβία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο στην οποία υπάρχει τέτοια παρέμβαση στις ανθρώπινες υποθέσεις. Για να μην αναφέρουμε ότι δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν και αυτοί.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *