Ο ρόλος του Instagram στην Ενδυνάμωση των Αλλαγών

Τα social media είναι ένα μέρος όπου μπορεί να συμβεί αλλαγή. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το σκεφτείς, καθώς οι συζητήσεις για την πολιτική και όλα τα προβλήματα του κόσμου συχνά φαίνονται απλώς επιτελεστικές σαν κάποιος να δημοσιεύει κάτι για το περιβάλλον ή τον κοινωνικό ακτιβισμό μόνο για τα likes.

Ωστόσο, το Instagram μπορεί επίσης να είναι ένα μέρος όπου ξετυλίγονται οι πραγματικές αλλαγές. Μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή στον κόσμο μέσω της φωτογραφίας, του βίντεο, της δυνατότητας αγοράς προβολών Story και των λέξεων σας. Τι καλύτερος τρόπος για να το δείξετε αυτό από το να κοιτάξετε αρκετούς δημιουργούς που έχουν βοηθήσει τον κόσμο προς το καλύτερο;

1 Γκρέτα Τούνμπεργκ

Πιθανότατα έχετε ακούσει για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα που έχει βάλει τα πόδια των ηγετών του κόσμου στη φωτιά για να κάνει αλλαγές για να σώσει το κλίμα. Σε αυτό το σημείο, είναι αναμφισβήτητο ότι ορισμένα τεράστια κλιματικά γεγονότα συμβαίνουν ταυτόχρονα, από θερμοκρασίες ρεκόρ έως ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές που γενικά δεν τις προκαλούν. Κι όμως, φαίνεται ότι κανείς δεν κάνει τίποτα για να το σταματήσει. Το Instagram της Γκρέτα μεταδίδει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να αναλάβουμε δράση, καθώς γίνεται μόνο μία φορά. Από αυτό το άρθρο, είναι μόλις 20 ετών, εμπνέοντας πολλούς νέους και μεγαλύτερους ενήλικες να αναλάβουν δράση ακόμα και σήμερα.

Το Instagram της Γκρέτα μεταδίδει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να αναλάβουμε δράση, καθώς γίνεται μόνο μία φορά.

2 LGBT ιστορία

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ακτιβισμός LGBT είναι σχετικά νέος. σκεφτείτε τη δεκαετία του ’80 και μετά. Ωστόσο, τα άτομα LGBTQ+ υπάρχουν και υπάρχουν από την ίδρυση αυτής της χώρας, και ποιος καλύτερος τρόπος για να το αποδείξετε αυτό από έναν λογαριασμό αφιερωμένο στην ιστορία του ακτιβισμού σε αυτήν την κοινότητα; Μπορείτε να βρείτε πολλά παλιά βίντεο και φωτογραφίες από διαμαρτυρίες, παλιά κουμπιά με συνθήματα, ακόμα και σύγχρονη ιστορία που ξετυλίγονται. Εάν είστε LGBTQ+ ή σύμμαχος, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτόν τον λογαριασμό.

3 Ενημερωμένος λοιπόν

Για να κάνετε μια αλλαγή στον κόσμο, πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τα τρέχοντα νέα και θέματα. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πού να αναζητήσετε τις πιο κρίσιμες ειδήσεις χωρίς να αισθάνεστε προκατειλημμένοι ή να χρειάζεται να διαβάσετε παράγραφο επί παραγράφου πληροφοριών.

Για να μην αναφέρουμε, υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί που κλίνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ίσως θέλετε απλώς τις ειδήσεις χωρίς την υπερβολική πολιτική προκατάληψη που προκύπτει από την αναζήτηση σε διαφορετικά ειδησεογραφικά καταστήματα για να βρείτε τα πιο πρόσφατα νέα και περιεχόμενο.

Το So Informed είναι μια εξαιρετική σελίδα στο Instagram για αυτό. Αναλύει τις τρέχουσες ειδήσεις σε μια παρουσίαση και είναι εύκολο να αφομοιωθεί. Με αυτό, μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι για τις πρόσφατες εξελίξεις στον κόσμο και ακόμη και να κάνετε μια συζήτηση στα σχόλια.

4 Ελευθερώστε τη θηλή

Αυτός ο λογαριασμός είναι αφιερωμένος στο να προσφέρει στο γυναικείο στήθος την ίδια μεταχείριση με το ανδρικό στήθος. Με άλλα λόγια, δεν αντιμετωπίζονται ως ταμπού σεξουαλικά αντικείμενα στην κοινωνία μας. Ο ίδιος ο λογαριασμός συζητά επίσης άλλα σημεία συζήτησης που σχετίζονται με τον σύγχρονο φεμινισμό, οπότε αν χρειάζεστε ένα μέρος για να δείτε ακτιβιστές να συμβαίνουν, τότε το Free the Nipple είναι για εσάς.

Φυσικά, το Instagram είναι μια πλατφόρμα που φοβάται τη θηλή, επομένως είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τον λογαριασμό να προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια του τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται στο φόρουμ. Συνολικά, είναι ένας διασκεδαστικός και προκλητικός φεμινιστικός απολογισμός που είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.

5 Έιμι Σεράνο

Ένα θέμα που το Instagram έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να εκθέσουν είναι η κακομεταχείριση των ζώων στην κοινωνία μας. Ακόμα κι αν δεν είστε βίγκαν, μπορεί να συμφωνήσετε ότι η βιομηχανία εκτροφής εργοστασίων, η βιομηχανία γούνας και κάθε άλλη βιομηχανία που χρησιμοποιεί ζώα θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει πιο ηθικά. Η Sorrano είναι μια από αυτές τις ακτιβίστριες που είναι αφοσιωμένες στον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων, ενώ αντιμετωπίζει ακόμη και ποινικές διώξεις επειδή έβαλε τα χρήματά της. Αν σας αρέσουν οι ακτιβιστές σας, ακολουθήστε την.

6 Πώς να αλλάξετε τον κόσμο

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, μπορεί να σας ενδιαφέρει να κάνετε μια αλλαγή στον κόσμο, αλλά μπορεί να είναι πρόκληση. Μπορεί να μην έχετε τη δύναμη να κάνετε άλλες αλλαγές εκτός από το να ακολουθείτε και να υποστηρίζετε τους αγαπημένους σας δημιουργούς ακτιβιστών.

Ωστόσο, εάν το κάνετε αυτό, εμπλέκεστε σε αυτό που είναι γνωστό ως παθητικός ακτιβισμός. Μπορεί να διαδίδετε την ευαισθητοποίηση για ορισμένα θέματα, κάτι που είναι εξαιρετικό, αλλά δεν κάνετε ενεργές αλλαγές για να βοηθήσετε τους γύρω σας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο, όπως:

  • Δώσε χρήματα στις κινήσεις σου. Βρείτε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή έναν άλλο έρανο που πιστεύετε ότι είναι αξιόπιστος και στείλτε κάποια χρήματα στο δρόμο τους. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε εκατοντάδες δολάρια. μόνο μερικά μπορούν να βοηθήσουν να κάνουν τη διαφορά. Επιπλέον, σκεφτείτε να ξεκινήσετε τους δικούς σας εράνους. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να κάνετε μια πώληση ψησίματος.
  • Γίνεται κάποια διαμαρτυρία κοντά σας; Κάντε την έρευνά σας και κάντε τις φωνές σας να ακουστεί έξω. Ενώ οι ψηφιακές διαμαρτυρίες μπορούν να είναι πρακτικά εργαλεία, το να βρίσκεστε έξω είναι ακόμα ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε αλλαγές και να διαδώσετε την ευαισθητοποίηση.
  • Να είστε ενεργοί στην πολιτική. Σκεφτείτε να υποβάλετε υποψηφιότητα για το αξίωμα ή τουλάχιστον να γράψετε μια επιστολή στον βουλευτή σας. Ψηφίστε και κάντε τις φωνές σας να ακουστεί. Εάν έχετε έναν υποψήφιο που πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενημερώστε τους άλλους, ειδικά αν είναι πιο σκοτεινός.
  • Φυσικά, ο ακτιβισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθεί να είναι ακτιβισμός. Διοργανώστε διαδικτυακές ψηφιακές εκδηλώσεις και μην φοβάστε να αφήσετε τις φωνές σας να ακουστούν σε σελίδες αφιερωμένες σε έναν πολιτικό με τον οποίο διαφωνείτε.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Μπορεί να μην φαίνεται μικρό στην αρχή, αλλά η αλλαγή είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που στην αρχή φαίνεται να κινούνται αργά, αλλά μόλις αρχίσουν να γυρίζουν οι τροχοί, μπορείτε να δείτε μια τεράστια αλλαγή στο κοινωνικό παράδειγμα.

Τελικές σκέψεις

Το Instagram μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για κοινωνικό ακτιβισμό και επιχειρηματικότητα, και αυτό γιατί μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Οι φωτογραφίες που θα βρείτε εκεί μπορεί να δείχνουν αδικία, να μεταφέρουν ένα προκλητικό μήνυμα και να σας καλέσουν για δράση. Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, το να ακολουθείτε ακτιβιστές στο Instagram και να κάνετε δικό σας ακτιβισμό είναι πιο αποτελεσματικό από όσο νομίζετε. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο ήταν χρήσιμο για εσάς. Τώρα, βγείτε εκεί έξω και κάντε τη διαφορά στην περιοχή σας!

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *