Προστατέψτε το δέρμα σας από την ακμή που προκαλείται από τη μάσκα προσώπου με απλές θεραπείες

Η μάσκα προσώπου είναι μια νέα κανονικότητα. Κάθε πρωί, ταιριάζω το ντύσιμό μου με παπούτσια, τσαντάκι και φυσικά μάσκα προσώπου. Ως υπεύθυνοι πολίτες, όλοι φοράμε μάσκα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από ιογενείς λοιμώξεις. Όμως, με μεγάλη ευθύνη έρχεται ένα μεγάλο τίμημα. Αυτές οι μάσκες προκαλούν ερεθισμούς του δέρματος, σπυράκια ή κύστεις ακμής. Οι άνθρωποι παρατηρούν σπυράκια στο πρόσωπό τους, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι τον λόγο.

Ναί! Η μάσκα ακμής είναι πραγματικό πράγμα. Όμως, η μείωση της χρήσης της μάσκας δεν είναι η λύση. Τότε πώς θα προλάβουμε την ακμή με μάσκα COVID; Ευτυχώς, έχουμε πολλές απλές λύσεις για να απαλλαγούμε από τη μάσκα. Αλλά πριν προχωρήσουμε, ας καταλάβουμε πρώτα γιατί η μάσκα σας δεν συνεργάζεται με το δέρμα σας;

Πώς εμφανίζεται η μάσκα της ακμής στο δέρμα μας

Πολλοί λόγοι που αφορούν τις μάσκες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το δέρμα σας. Σίγουρα, η μάσκα σε προστατεύει από μεγαλύτερα προβλήματα. Αλλά η ακμή θα μπορούσε επίσης να επιδεινωθεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Αναπνέετε μέσα στη μάσκα σας, η οποία δημιουργεί υγρασία στην επιφάνεια της μάσκας και απλώνεται στο δέρμα σας. Ανεξάρτητα από το αν έχετε λιπαρό δέρμα, φλεγμονώδες δέρμα ή ξηρό δέρμα, αυτή η υγρασία θα γεννήσει την ακμή.

Τα βακτήρια που είναι παγιδευμένα στο δέρμα σας κάτω από τη μάσκα είναι ο κύριος ένοχος πίσω από την ακμή. Μετά πάλι, τραβώντας τη μάσκα σας προς τα κάτω για να φάτε ή να πιείτε προκαλείται τριβή με αποτέλεσμα εξανθήματα ή ερυθρότητα. Ευτυχώς, κορίτσια, είμαστε ευλογημένοι με θεραπείες περιποίησης δέρματος για να πούμε αντίο για να καλύψουμε την ακμή.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή με μάσκα προσώπου;

Χρησιμοποιούμε μάσκες εδώ και πολύ καιρό. Το δέρμα σας πρέπει να έχει ήδη αντιδράσει στη νέα αλλαγή. Έτσι, εάν έχετε ήδη εξανθήματα ή καλύπτετε την ακμή, εδώ είναι μερικές σπιτικές θεραπείες για τη θεραπεία της ακμής.

1 Καθαρίζοντας το πρόσωπό σας

Μια απλή λύση για τη θεραπεία της ακμής με μάσκα είναι να καθαρίζετε το πρόσωπό σας σε βάθος. Όχι μόνο με νερό ή ένα πλύσιμο προσώπου, αλλά με μια φυσική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Το πρόσωπό σας χρειάζεται περιποίηση και του αξίζει να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή βακτήρια, τη βρωμιά και τους ρύπους. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, η επίδραση της ακμής της μάσκας θα μειωθεί. Το δέρμα χρειάζεται κάτι που μπορεί να καθαρίσει τους πόρους και να αποκαταστήσει τα θρεπτικά συστατικά. Έχω χρησιμοποιήσει το Radiant Cleansing Nectar της Averr Aglow και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία μέχρι στιγμής. Καθαρίζετε συχνά το πρόσωπό σας και θα δείτε μειωμένες ουλές ακμής στο πρόσωπό σας. Θα συνιστούσα επίσης να μην βάζετε βαρύ μακιγιάζ κάτω από τη μάσκα. Μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα τα σπυράκια. Αλλά αν η δουλειά σας ζητά τακτικά βελονίσματα, χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο ντεμακιγιάζ.

2 Ενυδάτωση και προστασία του προσώπου σας

Πώς θα σας φαινόταν αφού μπαίνατε σε ένα κλειστό δωμάτιο χωρίς καθαρό αέρα ή ηλιακό φως; Τρομερό, σωστά; Είναι έτσι για το δέρμα σου κάτω από τη μάσκα. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι στο πρόσωπό σας. Θα θρέψει και θα προστατεύσει το πρόσωπό σας από την ακμή ή τα εξανθήματα. Η ενυδατική κρέμα επαναφέρει τη λάμψη στο πρόσωπό σας. Προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα και διασφαλίζει ότι οι πόροι του δέρματός σας έχουν αρκετό χώρο για να αναπνεύσουν.

3 Ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Όπως είπα νωρίτερα, μια απλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή, που προκαλείται από οτιδήποτε. Κάνει το δέρμα σας υγιές για την καταπολέμηση των σπυριών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το κιτ Clear skin της Averr Aglow για τακτική χρήση. Θα χρειαστείτε 10 λεπτά το πρωί ή το βράδυ για να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Από την προσωπική μου εμπειρία, μια τακτική ρουτίνα περιποίησης είναι μια λύση σε όλα τα δερματικά σας προβλήματα. Ακόμη και αφού δοκιμάσετε τις παραπάνω συμβουλές, αν και πάλι δεν βλέπετε θετικά αποτελέσματα, θα πρότεινα να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Μην διασκεδάζετε αυτή την ακμή για πολύ καιρό.

Τώρα που μιλήσαμε για τον τρόπο αντιμετώπισης της μάσκας, ας ρίξουμε λίγο φως στην ίδια τη μάσκα.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη μάσκα προσώπου;

Η αγορά είναι πλημμυρισμένη από πολλούς διαφορετικούς τύπους μασκών. Αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε μια μάσκα και να περιμένετε ότι θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Πρέπει να πάρετε τη σωστή απόφαση καθώς αυτό το μικροσκοπικό πράγμα σας προκαλεί ακμή. Πρώτον, πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ στις μάσκες μιας χρήσης. Αυτές οι μάσκες δεν προορίζονται για χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορείτε να τα πλύνετε. Και η επαναχρησιμοποίηση μιας μάσκας χωρίς πλύσιμο ισοδυναμεί με πρόκληση ακμής. Εάν είστε εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, μπορεί να έχετε ήδη υποστεί ακμή από τη χρήση χειρουργικής μάσκας προσώπου. Ενώ οι μάσκες είναι μέρος της δουλειάς σας, μπορείτε να αποτρέψετε την ακμή με την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος. Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα που μπορείτε να την πλύνετε σε ζεστό νερό και να την στεγνώσετε στο τέλειο ηλιακό φως. Μια πολυστρωματική βαμβακερή μάσκα θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Οι πόροι του δέρματός σας θα έχουν άφθονο χώρο για να αναπνεύσουν.

Δεν είναι απλό αυτό; Ο συχνός καθαρισμός, μια απλή ρουτίνα περιποίησης και μια αξιοπρεπής επαναχρησιμοποιήσιμη μάσκα είναι όλα όσα χρειάζεστε για να μείνετε μακριά από τη μάσκα.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *