Πώς να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του ροχαλητού μια για πάντα

Το περιστασιακό ροχαλητό είναι ακριβώς όπως το κοινό κρυολόγημα. Θα έρθει και θα φύγει από μόνο του. Όλοι στον κόσμο περνούν από περιστασιακά κρούσματα ροχαλητού. Ωστόσο, όταν το ροχαλητό γίνεται συχνό και διαρκεί για παρατεταμένες περιόδους, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρικές επιλογές για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό. Μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες επιπτώσεις, όπως κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, άγχος, ευερεθιστότητα, ακόμη και τεταμένες σχέσεις. Πολλές περιπτώσεις βαρέως ανεξέλεγκτου ροχαλητού έχουν επίσης οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Ως εκ τούτου, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπίσετε την αδιαθεσία το συντομότερο δυνατό.

Τι είναι το ροχαλητό;

Το ροχαλητό, με απλά λόγια, είναι μια αναπνευστική διαταραχή. Συνήθως, ο μηχανισμός του σώματός μας επιτρέπει την ελεύθερη και ομαλή διέλευση του αέρα μεταξύ της μύτης και του λαιμού μας όταν κοιμόμαστε. Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα ενώ το κάνετε, οι ιστοί γύρω από το λαιμό και τη μύτη αρχίζουν να δονούνται παράγοντας τον ήχο του ροχαλητού. Πολλές φορές, η γλώσσα σας μπορεί να εμποδίσει την ομαλή αναπνοή. Συνήθως οι άνθρωποι που ροχαλίζουν κοιμούνται με το στόμα ανοιχτό.

Αιτίες ροχαλητού:

Πριν πάτε στη σφαίρα της εύρεσης λύσεων για το πώς να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του ροχαλητού, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς τι προκαλεί το ροχαλητό εξαρχής. Μπορεί να βρείτε ανθρώπους να ροχαλίζουν για διαφορετικούς λόγους. Θα εξερευνήσουμε μερικά από αυτά.

 • Υπέρβαρος: Ένα παχύσαρκο άτομο έχει περισσότερο λίπος και φτωχό μυϊκό τόνο. Δεν χρειάζεται να είστε πραγματικά υπέρβαροι για να μην ροχαλίζετε. Εάν έχετε περισσότερη περιεκτικότητα σε λίπος γύρω από το λαιμό και το λαιμό σας, αυτό θα ήταν αρκετό για να προκαλέσει ροχαλητό. Η άσκηση και οι συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής είναι οι τρόποι για να απαλλαγείτε εύκολα από το ροχαλητό.
 • Ηλικία: Καθώς κάποιος μεγαλώνει, η ελαστικότητα των μυών μειώνεται πολύ. Αυτό μπορεί να κάνει τον λαιμό σας να γίνει πιο στενός. Μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις πριν τον ύπνο για να αυξήσετε την ελαστικότητα των μυών του λαιμού.
 • Προβλήματα της μύτης ή των κόλπων: Οποιαδήποτε απόφραξη του ρινικού καναλιού σας προκαλεί να αναπνέετε από το στόμα. Το κενό που δημιουργείται από τα ρινικά μπλοκαρίσματα προκαλεί ροχαλητό.
 • Αλκοόλ, κάπνισμα και άλλες συνήθειες: Αυτές οι συνήθειες είναι κακές από πολλές απόψεις. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν κρίσεις ροχαλητού λόγω χαλάρωσης των μυών του λαιμού.
 • Στάση κατά τον ύπνο: Οι λανθασμένες στάσεις ύπνου μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη των αεραγωγών που οδηγούν σε ροχαλητό.

Προβλήματα που προκαλούνται από το ροχαλητό:

Το ροχαλητό μπορεί να αναδείξει πολλά προβλήματα. Θα αναφέρουμε μερικά από αυτά για σαφήνεια στην κατανόηση.

 • Το ροχαλητό είναι μια αναπνευστική διαταραχή. Η κύρια αιτία του ροχαλητού είναι ο φραγμένος αεραγωγός λόγω της χαλάρωσης των μυών του λαιμού και του λαιμού. Αυτό μπορεί να κάνει τη γλώσσα σας να χαλαρώσει και να πέσει πίσω, πνίγοντάς σας κυριολεκτικά στη διαδικασία.
 • Το ροχαλητό μπορεί να είναι αρκετά εκνευριστικό για τον σύντροφό σας, ειδικά αν αυτός ή αυτή δεν ροχαλίζει. Το υπερβολικό ροχαλητό μπορεί να προκαλέσει τριβές στη σχέση σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο άγχος στο μυαλό σας καθώς και στο σώμα.
 • Το ροχαλητό μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα και να οδηγήσει σε τεράστιο εγκεφαλικό εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Η υπνική άπνοια έχει στενή σχέση με καρδιαγγειακά προβλήματα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με διαταραχές ύπνου είναι πιο επιρρεπή σε καρδιακά προβλήματα σε σύγκριση με άλλα.
 • Το ροχαλητό μπορεί να προκαλέσει διαταραγμένο ύπνο, αφήνοντάς σας εξαντλημένους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νυστάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας έτσι την εργασία σας καθώς και άλλες δραστηριότητες. Μπορεί ακόμη και να αποκοιμηθείτε στο τιμόνι του αυτοκινήτου που οδηγεί σε σοβαρά ατυχήματα.
 • Το ροχαλητό μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του ροχαλητού:

 1. Αλλαγές στον τρόπο ζωής: Ανάλογα με την αιτία του ροχαλητού σας, έχετε διαφορετικά είδη θεραπειών. Η άσκηση είναι η καλύτερη θεραπεία για το ροχαλητό λόγω προβλημάτων παχυσαρκίας. Η διακοπή του καπνίσματος και η μείωση της πρόσληψης αλκοόλ μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ροχαλητού σας. Θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση υπνωτικών χαπιών και ηρεμιστικών καθώς η κατανάλωση τέτοιων ηρεμιστικών μπορεί να χαλαρώσει τους μύες του λαιμού, παρεμποδίζοντας έτσι τη φυσιολογική διαδικασία αναπνοής. Θα πρέπει να αναπτύξετε ένα τακτικό μοτίβο ύπνου και να έχετε επαρκή ύπνο κάθε φορά.
 2. Ασκήσεις για τον έλεγχο του ροχαλητού: Μπορείτε να κάνετε κάποια άσκηση πριν τον ύπνο για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του ροχαλητού. Το ροχαλητό λόγω της φραγμένης ρινικής οδού μπορεί να σταματήσει εάν χρησιμοποιήσετε ένα ρινικό αποσυμφορητικό πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε τις θέσεις ύπνου σας για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του ροχαλητού. Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά σχεδιασμένα μαξιλάρια που μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει το σαγόνι.
 3. Ιατρική περίθαλψη: Η κύρια αιτία του ροχαλητού είναι η απόφραξη του αεραγωγού εμποδίζοντας έτσι την ομαλή ροή του αέρα. Η χρήση ενός υποστηρίγματος γνάθου μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη διακοπή του ροχαλητού. Το στήριγμα της γνάθου κάνει τον ρόλο της υποστήριξης της κάτω γνάθου κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Αυτό βοηθά στο να διατηρείται ο αεραγωγός ανοιχτός χωρίς περιορισμούς. Αυτό θα εξαλείψει τους κραδασμούς και ως εκ τούτου θα σας θεραπεύσει το πρόβλημα του ροχαλητού.
 4. Χρήση φορητών μηχανημάτων CPAP – Το μηχάνημα Continuous Positive Airway Passage (CPAP) μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τον αεραγωγό ανοιχτό κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Χρησιμοποιεί μια τεχνική όπου το μηχάνημα φυσά αέρα σε μια μάσκα που φοράτε στο πρόσωπό σας ενώ κοιμάστε.

Η χρήση ενός υποστηρικτικού σαγονιού στη θεραπεία του ροχαλητού:

ο υποστηρικτής σιαγόνων κρατά την κάτω γνάθο σε όρθια θέση αποτρέποντας την πτώση της γνάθου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτή η θέση επιτρέπει την ελεύθερη ροή του αέρα αυξάνοντας τον τρισδιάστατο χώρο στη δίοδο του αεραγωγού. Το στήριγμα της σιαγόνας κρατά τη γνάθο στην ανοδική θέση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.

Κατά κάποιο τρόπο, το στήριγμα της γνάθου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η ΚΑΡΠΑ. Η δίοδος του αεραγωγού πρέπει να είναι ανοιχτή για να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση του αέρα. Ένας περιορισμένος αεραγωγός μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό που οδηγεί σε αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA). Το στήριγμα της σιαγόνας μπορεί να κρατήσει τη γνάθο σε όρθια θέση. Δεν πέφτει και έτσι δεν φράζει τον αεραγωγό.

Δοκιμάστε το τώρα, περιορισμένη διαθεσιμότητα!

συμπέρασμα:

Το ροχαλητό είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα όσο το δυνατόν νωρίτερα προτού λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η χρήση του υποστηρίγματος γνάθου είναι ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του ροχαλητού. Η λύση είναι φθηνή και επίσης αποτελεσματική μέθοδος.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *