Πώς να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος

Πολλοί παράγοντες προκαλούν την πρόωρη γήρανση του δέρματος και μερικές φορές, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να το αποτρέψουμε. Φυσικά, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη φυσική διαδικασία γήρανσης, αλλά μπορούμε να αποφύγουμε πολλές από τις ανθυγιεινές συνήθειες που έχουμε συνηθίσει. Με τον καιρό, το δέρμα στο πρόσωπο αποκτά ορατές γραμμές, με αποτέλεσμα να χάνουμε μέρος της νεανικής του πληρότητας. Το δέρμα γίνεται επίσης πιο ξηρό και λεπτό. Ωστόσο, η γενετική παίζει ζωτικό ρόλο σε αυτές τις αλλαγές. Το περιβάλλον επηρεάζει επίσης το δέρμα μας και προκαλεί πρόωρη γήρανση.

Η καλύτερη εποχή για να αποτρέψετε τα σημάδια γήρανσης είναι τα 20 ή τα 30 σας. Οι δερματολόγοι λένε ότι αυτό που κάνουμε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας θα έχει συνέπειες καθώς γερνάμε. Δύο από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι να μην καπνίζουμε ή να μαυρίζουμε. Ο ήλιος είναι ο πιο επιδραστικός παράγοντας που βλάπτει το δέρμα, και για το πρόσωπο, είναι ακόμα χειρότερο. Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλο ποσοστό νέων που καπνίζουν χωρίς να γνωρίζουν σε τι εκθέτουν το δέρμα τους.

Για να διευκρινίσουμε, εδώ είναι ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη: δεν υπάρχει λόγος να μην φροντίζετε το δέρμα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι έφηβοι, αντιμετωπίζουν δερματικές παθήσεις λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής τους ή μιας ανύπαρκτης ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Όλοι πρέπει να προσέχουν τις ανάγκες του δέρματός τους. Όσοι ακολουθούν ήδη μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας θα πρέπει να θυμούνται ότι η υφή του δέρματος αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Έτσι, η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε το καλοκαίρι δεν πρέπει να είναι η ίδια το χειμώνα. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε οι καλύτερες συμβουλές για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Πηγή εικόνας

1 Προστατέψτε το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθετε για το πώς να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα. Είναι σημαντικό να βάζετε αντηλιακό το πρωί πριν βγείτε έξω. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη σημασία του αντηλιακού και πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι για το δέρμα σας. Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Εάν είναι απαραίτητο να το εφαρμόσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να το χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι.

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται ξανά κάθε δύο ώρες, αλλά διαβάστε πρώτα την ετικέτα για να καταλάβετε καλύτερα πώς να το χρησιμοποιήσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αρκετά ή καθόλου. Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται ανάλογα με τον καιρό ή το μέρος στο οποίο βρίσκεστε. Για παράδειγμα, εάν ιδρώνετε πολύ, κολυμπάτε ή εκτίθεστε απευθείας στον ήλιο, το SPF θα πρέπει να εφαρμόζεται όσο πιο συχνά γίνεται. Επίσης, μην ξεχάσετε να το εφαρμόσετε στα χέρια, το λαιμό και τα μπράτσα σας.

2 Ακολουθήστε μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Η κατανόηση της σημασίας της τήρησης μιας ρουτίνας περιποίησης είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Το πιο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα περιποίησης και να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων που μπορεί να περιέχουν επιβλαβή συστατικά. Τα φυσικά προϊόντα περιποίησης είναι πολύ πιο αποτελεσματικά μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, εσείς πόσα οφέλη μπορεί να προσφέρει στο δέρμα σας ένα σαπούνι από κατσικίσιο γάλα; Αυτό το βιολογικό προϊόν μπορεί να είναι τόσο απαλό για το δέρμα σας, καθώς περιέχει πολλές βιταμίνες και φυσικά συστατικά.

Τα προϊόντα βιολογικής προέλευσης μπορούν να προσφέρουν στο δέρμα σας εξαιρετικά αποτελέσματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, την ηλικία ή τις ευαισθησίες σας, η συμπερίληψη φυσικών προϊόντων στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να είναι μόνο ευεργετική. Θα αποτρέψει το δέρμα σας από το να αναπτύξει σπυράκια, μαύρα στίγματα, λεπτές γραμμές και μπορεί επίσης να ελέγξει την περίσσεια σμήγματος. Δώστε στο δέρμα σας την κατάλληλη φροντίδα και επενδύστε σε φυσικά προϊόντα περιποίησης.

3 Αποφύγετε το κάπνισμα

Εάν καπνίζετε, σκεφτείτε να το σταματήσετε τώρα. Το κάπνισμα είναι ο πρώτος λόγος για την πρόωρη γήρανση του δέρματος – οι χιλιάδες χημικές ουσίες στα τσιγάρα καταστρέφουν το κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματός σας. Επομένως, το δέρμα αρχίζει να αλλάζει την υφή του και οι ρυτίδες εμφανίζονται πρόωρα λόγω του καπνίσματος. Όλοι γνωρίζουμε πόσο κακό είναι το κάπνισμα για την υγεία μας, αλλά λίγοι από εμάς κόψαμε το κάπνισμα. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το κάπνισμα είναι ο χειρότερος εχθρός, ειδικά για τις γυναίκες. Οι γυναίκες τείνουν να βιώνουν πρόωρη γήρανση λόγω του καπνίσματος. Όταν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, το δέρμα αρχίζει αμέσως να ανακτά μέρος της ελαστικότητάς του και να φαίνεται πιο υγιές.

4 Χρησιμοποιήστε Self-Tanner, αντί να πάρετε ένα μαύρισμα

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μαυρίσουν, παρά το γεγονός ότι μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Είναι γνωστό ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Φυσικά, η σοκολατένια επιδερμίδα είναι ελκυστική αλλά είναι και σημάδι δερματικής βλάβης. Οι υπεριώδεις ακτίνες καταστρέφουν τα κύτταρα στο δέρμα σας, ενώ η ακτινοβολία παράγει τη χρωστική ουσία μελανίνη. Έτσι μαυρίζετε το δέρμα σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η έκθεση στον ήλιο είναι απολύτως ασφαλής εάν χρησιμοποιούν αντηλιακό. Ωστόσο, αυτό είναι μια ψευδής επιβεβαίωση, καθώς το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα σας λίγο μόνο στην επιφάνεια. Φροντίστε να μην εκτίθεστε πολλές ώρες στον ήλιο, ειδικά χωρίς να χρησιμοποιείτε SPF. Ο ήλιος προκαλεί επίσης πολλά δερματικά προβλήματα. Από την ακμή, την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα, δερματικές βλάβες και αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις υπεριώδεις ακτίνες.

5 Αποφύγετε το αλκοόλ

Μπορεί το αλκοόλ να γεράσει το πρόσωπό σας; Ναι, το αλκοόλ μπορεί πράγματι να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Μπορεί επίσης να αφυδατώσει το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός σας. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πολλές αλλαγές στην εμφάνιση ενός ατόμου. Ξηρότητα προσώπου, ερυθρότητα, ρυτίδες, όλα αυτά είναι σημάδια υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Όσο περισσότερα ποτά πίνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να βιώσετε σωματική γήρανση. Για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση, φροντίστε να μειώσετε ή να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές και φροντίστε να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση του δέρματός σας. Εάν έχετε οποιαδήποτε δερματική πάθηση, σκεφτείτε θεραπείες για νεανική δερματική βλάβη. Επίσης, για καλύτερη ενυδάτωση του σώματος και του δέρματος, σκεφτείτε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καθημερινά.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *