Συμβαίνουν πράγματα στη ζωή και τα παιδιά μπορεί να αποξενωθούν από τους γονείς τους. Για πολλούς λόγους, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι δεν μπορούν να φροντίσουν ή να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και τίθενται για υιοθεσία.
Μερικοί γονείς επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, αφήνοντάς τα να φροντίζουν μόνοι τους και συχνά καταλήγουν σε ανάδοχη φροντίδα.
Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, μπορεί να αποφασίσουν να βρουν τους γονείς τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απλή περιέργεια. Για άλλους, μια επείγουσα ιατρική κατάσταση μπορεί να απαιτεί γνώσεις που μόνο οι γονείς μπορούν να παρέχουν.
Όταν έρχεται η ώρα για τα παιδιά να αναζητήσουν τους γονείς τους, το έργο δεν είναι απλό. Ανάλογα με τους όρους του χωρισμού και πολλούς νομικούς παράγοντες, δεν είναι πάντα δυνατό.
Υπάρχουν τρόποι αναζήτησης ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή τους. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες διαθέτουν διαδικτυακές βάσεις δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς και πολλοί άλλοι ιστότοποι μπορούν να βοηθήσουν.
1 Υιοθετημένοι που αναζητούν Γονείς
Ένας δημογραφικός που αναζητά γονείς που έχουν χαθεί από καιρό είναι αυτοί που υιοθετήθηκαν. Οι γονείς μπορεί να μετανιώσουν για αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη στιγμή της υιοθεσίας. Αργότερα στη ζωή, μπορεί να αλλάξουν γνώμη και ευτυχώς τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν.
Βάσεις δεδομένων αμοιβαίας συναίνεσης
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα άτομο μπορεί να μην είναι πρόθυμο ή σε θέση να μεγαλώσει ένα παιδί και να το βάλει για υιοθεσία. Εκείνη τη στιγμή, τα συναισθήματα είναι υψηλά και μπορεί να επιλέξουν μια κλειστή υιοθεσία, πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία επικοινωνίας τους δεν μπορούν ποτέ να γίνουν διαθέσιμα.
Χρόνια αργότερα, μπορεί να αλλάξουν γνώμη και να προστεθούν σε μια βάση δεδομένων αμοιβαίας συναίνεσης. Κάθε παιδί που αναζητά γονέα γέννησης μπορεί επίσης να υποβάλει τα στοιχεία του. Εάν τα δύο ταιριάζουν, γίνονται εισαγωγές.
Ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις για τη χρήση αυτών των τοποθεσιών. Το παιδί πρέπει να είναι άνω των 18 (ή 21 σε ορισμένες πολιτείες) και μπορεί να χρειάζεται τη συγκατάθεση των θετών γονέων.
2 Άλλοι τρόποι για να βρείτε γονείς που έχουν χαθεί από καιρό
Στο παρελθόν, πριν από την εποχή του Διαδικτύου, η αναζήτηση γονέων ήταν μια χρονοβόρα εργασία. Η επίσκεψη σε βιβλιοθήκες και γραφεία δημοσίων αρχείων και η νόμιμη πρόσβαση ήταν πρόκληση.
Το Διαδίκτυο έχει κάνει αυτή τη διαδικασία πιο βελτιωμένη. Υπάρχουν πληροφορίες στο Διαδίκτυο για ανθρώπους που δεν ήξεραν καν ότι υπήρχαν. Τα παιδιά ενδέχεται να μπορούν να λάβουν στοιχεία επικοινωνίας για τους γονείς τους χρησιμοποιώντας τις σωστές ιστοσελίδες και βάσεις δεδομένων.
Η αναζήτηση ατόμων στο διαδίκτυο γίνεται εύκολη με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν το άτομο θέλει να βρεθεί.
Μια ευθεία αναζήτηση του ατόμου με το όνομά του μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Υπάρχουν αφιερωμένες σελίδες για υιοθετημένα ή ανάδοχα παιδιά για να επανενωθούν με τους γονείς τους. Αυτά είναι συνήθως κρατικά και μερικά χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση.
Ένας μοναδικός αλλά συχνά επιτυχημένος τρόπος χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό ενός χαμένου γονέα είναι να δημιουργήσετε μια σελίδα που θα αφηγείται την ιστορία σας. Δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες και κάποιος που το διαβάζει μπορεί να ξέρει πώς να επικοινωνήσει με τους εν λόγω γονείς.
Εάν ένα άτομο δεν θέλει να βρεθεί, πιθανότατα θα έχει ελάχιστη έως καθόλου παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς αόρατο. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ορισμένες συναλλαγές που πραγματοποιούν καταλήγουν σε βάσεις δεδομένων μεσιτών δεδομένων, γνωστές και ως ιστότοποι αναζήτησης ατόμων.
Αυτοί οι ιστότοποι διαγράφουν το Διαδίκτυο και δημιουργούν βάσεις δεδομένων για ανθρώπους. Τυχόν δημόσια ή ανοιχτά δικαστήρια είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε. Οι μεσίτες δεδομένων λαμβάνουν πληροφορίες από αυτές καθώς και από εταιρείες κοινής ωφέλειας και έγγραφα πώλησης και αγοράς αυτοκινήτων και ακινήτων.
Οι άνθρωποι μπορούν να πραγματοποιούν αναζητήσεις με ελάχιστες πληροφορίες όπως ένα όνομα και μια κατάσταση κατοικίας (πρώην ή τρέχουσα). Οποιαδήποτε άλλη γνωστή πληροφορία μπορεί να εισαχθεί με τη μορφή αναδυόμενων παραθύρων καθώς προχωρά η αναζήτηση.
3 Long-Last αλλά εντοπισμένο
Η εύρεση ενός χαμένου ή άγνωστου γονέα δεν είναι πλέον πρόκληση, καθώς το Διαδίκτυο έχει κάνει αυτή την εργασία ευκολότερη.
Τα παιδιά κλειστών υιοθεσιών μπορεί να εξακολουθούν να μπορούν να εντοπίσουν τους γονείς τους, εάν έχουν αλλάξει γνώμη και έχουν προστεθεί σε μια βάση δεδομένων αμοιβαίας συναίνεσης.
Τα social media είναι μια εξαιρετική μηχανή αναζήτησης. Εάν μια απλή αναζήτηση ονόματος αποτύχει, εγγραφείτε σε μια σελίδα οικογενειακής αναζήτησης ή γράψτε μια ιστορία στην οποία μπορεί να απαντήσουν άλλοι.
Οι ιστότοποι αναζήτησης ατόμων έχουν βάσεις δεδομένων για άτομα που μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν τα στοιχεία τους. Ακόμη και μικροσκοπικές ποσότητες πληροφοριών μπορούν να παρέχουν ακριβή αποτελέσματα.
Αναζητάτε έναν χαμένο γονέα; Τίποτα δεν σε σταματά τώρα.
var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);