Πώς να κάνετε σωστή απολέπιση στο πρόσωπό σας για λαμπερό δέρμα

Για πολλούς, η απολέπιση είναι απαραίτητο μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας τους. Μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε υπέροχο, λαμπερό δέρμα. Αλλά αν επιλέξουμε το λάθος απολεπιστικό, μπορεί να μας αφήσει ερυθρότητα και ερεθισμούς ή μπορεί να μην λειτουργήσει καθόλου και απλώς να μας αφήσει θαμπή επιδερμίδα. Παρακάτω, εξετάζουμε τους διαφορετικούς τύπους απολεπιστικών, ώστε να βρείτε το κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας και να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα.

Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

1 Τι κάνει η απολέπιση;

Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Εάν αφεθούν στο δέρμα, αυτά τα νεκρά κύτταρα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μια θαμπή και κουρασμένη όψη. Αφαιρώντας τα, θα μείνετε με καθαρό, λαμπερό δέρμα. Η αφαίρεση του στρώματος του νεκρού δέρματος επιτρέπει επίσης στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας να διεισδύσουν σωστά στο δέρμα, ώστε να λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά.

Η αφαίρεση του στρώματος του νεκρού δέρματος επιτρέπει επίσης στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας να διεισδύσουν σωστά στο δέρμα, ώστε να λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά.

2 Τύποι απολεπιστικών και τρόπος χρήσης τους

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τύποι απολεπιστικών, που θα λειτουργήσουν με ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους.

Χημικά απολεπιστικά

Τα χημικά απολεπιστικά θα αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το δέρμα σας χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες, όπως ακριβώς υποδηλώνει το όνομα. Συχνά θα περιέχουν οξέα όπως τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) ή τα βήτα υδροξυοξέα (BHAs) που διαλύουν τους δεσμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος και τους επιτρέπουν να αφαιρεθούν. Συχνά είναι πιο ήπια από τα φυσικά απολεπιστικά, αν και μερικοί άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να ερεθιστούν από τις χημικές ουσίες.

Τα χημικά απολεπιστικά συνήθως έρχονται σε υγρό διάλυμα. Θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε το πρόσωπό σας για να είναι καθαρό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το χημικό απολεπιστικό σε ένα βαμβάκι και απλώστε το απαλά στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε το ή αφήστε το στο δέρμα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του προϊόντος. Ακολουθήστε το συνηθισμένο τόνερ και ενυδατική σας κρέμα.

Φυσικά απολεπιστικά

Ένα φυσικό απολεπιστικό θα χρησιμοποιήσει σωματίδια μέσα σε ένα προϊόν περιποίησης δέρματος, όπως απολέπιση με ζάχαρη ή ένα φυσικό εργαλείο, όπως μια βούρτσα, για να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Τα φυσικά απολεπιστικά χρησιμοποιούν τριβή και πίεση για να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Μπορεί να είναι ελαφρώς πιο λειαντικά, ανάλογα με τον τύπο του απολεπιστικού, και μερικά μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα. Τα προϊόντα που περιέχουν λεπτότερα σωματίδια θα είναι συνήθως λιγότερο ερεθιστικά για το δέρμα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα φυσικό scrub, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε το δέρμα σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε απαλά το scrub με κυκλικές κινήσεις με ένα ελαφρύ άγγιγμα για να αποφύγετε την καταστροφή του δέρματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεπλύνετε το scrub και να στεγνώσετε απαλά το δέρμα σας με μια απαλή πετσέτα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο, όπως μια βούρτσα, θα πρέπει επίσης να ξεκινήσετε με ένα καθαρό πρόσωπο. Ορισμένες βούρτσες λειτουργούν καλύτερα με κάποιο καθαριστικό που εφαρμόζεται επίσης στη βούρτσα αφού έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας. Απλώστε τη βούρτσα στο πρόσωπο και το λαιμό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφού βουρτσίσετε ολόκληρο το πρόσωπό σας (αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια), μπορείτε στη συνέχεια να ξεπλύνετε οποιοδήποτε προϊόν με ζεστό νερό και να στεγνώσετε το πρόσωπό σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε με ένα τονωτικό και μετά ενυδατική κρέμα.

Απολεπιστικές κρέμες

Μια κρέμα απολέπισης συχνά συνδυάζει τόσο χημικά όσο και φυσικά απολεπιστικά, ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη και των δύο. Είναι συνήθως ένας λιγότερο λειαντικός τρόπος χρήσης ενός φυσικού απολεπιστικού και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν φυσικά συστατικά όπως πίτουρο ρυζιού για να ανανεώσουν απαλά το δέρμα και να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος

Οι κρέμες απολέπισης θα λειτουργήσουν με διαφορετικούς τρόπους. Μερικά μπορούν να εφαρμοστούν και να αφεθούν να λειτουργήσουν ως μάσκα. Άλλα θα πρέπει απλώς να τρυπηθούν στο δέρμα πριν ξεπλυθούν. Άλλες κρέμες απολέπισης μπορεί να χρειαστεί να αφεθούν στο δέρμα και να μην ξεπλυθούν καθόλου. Ελέγξτε προσεκτικά τις οδηγίες για την απολεπιστική σας κρέμα.

Μια κρέμα απολέπισης συχνά συνδυάζει τόσο χημικά όσο και φυσικά απολεπιστικά, ώστε να μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη και των δύο.

3 Ποιο απολεπιστικό να χρησιμοποιήσω για τον τύπο του δέρματός μου;

Διαφορετικοί τύποι δέρματος θα δουν διάφορα αποτελέσματα από τους τύπους των απολεπιστικών.

Ξηρό δέρμα

Η χημική απολέπιση μπορεί συχνά να είναι η καλύτερη επιλογή για όσους έχουν ξηρό δέρμα. Ένα φυσικό απολεπιστικό μπορεί να στεγνώσει ακόμα περισσότερο το δέρμα και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Ένα χημικό ή κρέμα απολέπισης θα αφαιρέσει απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Θα μπορούσατε να αναζητήσετε ένα χημικό απολεπιστικό που περιέχει επίσης ενυδατικά συστατικά, όπως το έλαιο argan, για να σας βοηθήσει να ανανεώσετε το δέρμα.

Λιπαρή επιδερμίδα

Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο από τη φυσική απολέπιση. Το λιπαρό δέρμα θα μπορούσε να δει περισσότερη συσσώρευση περιττών ελαίων και ένα φυσικό απολεπιστικό θα είναι καλύτερο να το αφαιρέσει. Όταν χρησιμοποιείτε ένα φυσικό απολεπιστικό, θα πρέπει πάντα να κάνετε απαλές, κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην βλάψετε το δέρμα.

Μικτές επιδερμίδες

Το μεικτό δέρμα μπορεί να ωφεληθεί τόσο από τη χημική όσο και από τη φυσική απολέπιση. Θα πρέπει να αναζητήσετε ένα προϊόν που να συνδυάζει και τα δύο, όπως σε μια κρέμα απολέπισης. Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση ενός χημικού απολεπιστικού και ενός εργαλείου φυσικής απολέπισης την ίδια μέρα, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ λειαντικό για το δέρμα σας. Θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε την απολέπιση με μια ενυδατική κρέμα για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Κανονικό δέρμα

Αν διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας δεν είναι ούτε ξηρό, ούτε λιπαρό, τότε θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από οποιοδήποτε είδος απολέπισης. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά προϊόντα και μεθόδους για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και της επιδερμίδας σας.

Ευαίσθητο δέρμα

Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να αποφεύγουν κάθε είδους σκληρό απολεπιστικό, ειδικά φυσικά εργαλεία. Αναζητήστε ένα απαλό χημικό απολεπιστικό που δεν θα ερεθίσει το δέρμα σας ούτε θα το αφήσει κόκκινο.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα φυσικό απολεπιστικό, θα πρέπει πάντα να κάνετε απαλές, κυκλικές κινήσεις, ώστε να μην βλάψετε το δέρμα.

4 Πόσο συχνά πρέπει να κάνω απολέπιση;

Το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση θα εξαρτηθεί από τον τύπο του δέρματός σας. Όσοι έχουν ξηρό δέρμα και κανονικό έως μικτό δέρμα μπορεί να προτιμούν να κάνουν απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την πιο συχνή απολέπιση, έως και τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν απολέπιση θα πρέπει να το κάνουν μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Το πόσο συχνά κάνετε απολέπιση θα εξαρτηθεί επίσης από το απολεπιστικό που χρησιμοποιείτε. Μια απαλή κρέμα απολέπισης που απλώνετε και ξεπλένετε μετά το γάλα μπορεί να είναι αρκετά ήπια για να τη χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Ένα φυσικό εργαλείο απολέπισης θα είναι πολύ πιο λειαντικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση θα εξαρτηθεί από τον τύπο του δέρματός σας.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *