Τι θα συμβεί αν κάποιος σας κάνει μήνυση μετά από τροχαίο ατύχημα;

Ενώ οι περισσότερες υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων επιλύονται μέσω της διαδικασίας αξίωσης ασφάλισης και δεν χρειάζεται να υποβληθεί μήνυση, οι οδηγοί συχνά επιδιώκουν το δικαίωμά τους να μηνύσουν άλλον οδηγό.

Κοινοί λόγοι για αγωγές

Στις περισσότερες πολιτείες, οι οδηγοί υποχρεούνται να φέρουν ασφάλιση αυτοκινήτου και σχεδόν όλες οι πολιτείες έχουν ελάχιστες απαιτήσεις ασφάλισης αυτοκινήτου. Η ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου που έχουν ο φίλος ή τα μέλη της οικογένειάς σας που ζουν σε άλλη πολιτεία μπορεί να μην καλύπτει αυτό που χρειάζεστε. Οι άνθρωποι καλύπτονται από την κάλυψη ευθύνης για σωματικές βλάβες, ενώ οι υλικές ζημιές, όπως το αυτοκίνητό σας, είναι ένας διαφορετικός τύπος κάλυψης. Το ποσό της κάλυψης αστικής ευθύνης που θα πρέπει να έχετε πρέπει να είναι αρκετά υψηλό για να προστατεύσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος, που είναι γενικά μεταξύ 100.000 και 300.000 $. Εάν έχετε ένα πολύ φτηνό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου, τότε μπορεί να μην είναι αρκετό.

Στην πραγματικότητα, οι απαιτήσεις κρατικής ασφάλισης μπορεί να μην είναι αρκετές. Ανάλογα με τον προσωπικό κίνδυνο που θέλετε να αναλάβετε, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε ένα λιγότερο ακριβό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Αλλά εάν το σχέδιό σας δεν καλύπτει αρκετές ζημιές σε άλλα άτομα ή περιουσία όταν έχετε προκαλέσει ένα ατύχημα, τότε κινδυνεύετε να μηνυθείτε για το πρόσθετο κόστος. Ακόμη χειρότερα, τα μελλοντικά σας κέρδη θα μπορούσαν να διατεθούν για την πληρωμή των ζημιών, εάν η ασφάλισή σας δεν μπορεί να καλύψει τις ζημιές.

1 Χωρίς Ασφάλιση

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος για να γίνει μήνυση για τροχαίο ατύχημα είναι η έλλειψη ασφάλισης. Εάν ο άλλος οδηγός τραυματιστεί και θέλει να καλυφθούν τα ιατρικά του έξοδα και οι χαμένοι μισθοί του, αλλά δεν έχετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου για να καλύψετε αυτές τις ζημιές, τότε μπορεί να σας μηνύσει απευθείας. Σε εκείνο το σημείο, θα είναι ζωτικής σημασίας να επικοινωνήσετε με τους δικηγόρους τροχαίων ατυχημάτων St. Louis.

2 Οδήγηση σε κατάσταση μέθης

Όλοι γνωρίζουν ότι το να πίνεις ενώ οδηγείς είναι παράνομο και επικίνδυνο. Αλλά δεν είναι μόνο το αλκοόλ που πρέπει να απέχουν οι οδηγοί. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή ακόμη και τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία, έλλειψη εστίασης ή να συνοδεύονται από προειδοποιητικές ετικέτες που λένε στους χρήστες να μην τα παίρνουν ενώ χειρίζονται μηχανήματα ή οδηγούν. Εάν παίρνετε ένα φάρμακο που γνωρίζετε ότι θα επηρεάσει τις οδηγικές ή κινητικές σας δεξιότητες, τότε πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας εάν υπάρχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις. Δεν θέλετε να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου είστε υπεύθυνοι για τραυματισμό ή υλική ζημιά όταν μπορείτε να μεταβείτε σε διαφορετική μάρκα φαρμάκου.

3 Απερίσκεπτη οδήγηση

Παρόμοια με την οδήγηση σε κατάσταση μέθης είναι η αλόγιστη οδήγηση. Όλοι οι οδηγοί αναμένεται να ακολουθούν όλους τους νόμους οδικής ασφάλειας όταν επιβαίνουν στο τιμόνι, αλλά όταν ένα άτομο οδηγεί με εσκεμμένη ή εσκεμμένη αδιαφορία για την ασφάλεια άλλων προσώπων ή περιουσιακών στοιχείων, τότε μπορεί να ευθύνεται για τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς που προκαλούν.

Συμβουλές όταν σας μηνύουν για ατύχημα

Ακολουθούν μερικά σημαντικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν εάν τα κατανοήσετε πριν ξεκινήσετε μια αγωγή για προσωπικούς τραυματισμούς σύμφωνα με τους δικηγόρους προσωπικών τραυματισμών της Orange County στο Crockett Law Group.

1 Θα μηνυθείτε εσείς, όχι η ασφαλιστική εταιρεία

Όταν το θύμα ενός τροχαίου ατυχήματος υποβάλλει αξίωση κατά της ασφαλιστικής εταιρείας, τότε πιθανώς υποβάλλει αίτηση για αποζημίωση που σχετίζεται με το ατύχημα, όπως ιατρικά έξοδα και απώλεια μισθών. Αλλά μπορούν επίσης να σας μηνύσουν απευθείας, αντί να κυνηγήσουν την ασφαλιστική εταιρεία του αυτοκινήτου σας.

2 Προσλάβετε έναν έμπειρο δικηγόρο

Θέλετε κάποιον να σας εκπροσωπεί που έχει κερδίσει πολλές υποθέσεις στο παρελθόν και είναι έτοιμος να το κάνει ξανά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις μαρτυρίες στον ιστότοπο του δικηγόρου σας, ώστε να γνωρίζετε τι έχουν πει οι άλλοι για αυτές.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *