Τι να κάνετε αφού τραυματιστείτε σε τροχαίο ατύχημα

Τα τροχαία ατυχήματα είναι αρκετά άσχημα όταν μόνο τα αυτοκίνητα είναι κατεστραμμένα, αλλά όταν ένα άτομο τραυματίζεται ή σκοτώνεται είναι εντελώς διαφορετικό επίπεδο σοβαρότητας. Κάθε χρόνο 20-50 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα σε όλο τον κόσμο. Εάν εμπλακείτε σε ατύχημα, ελπίζουμε ότι στο σημείο έχουν ληφθεί όλα τα σωστά βήματα για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά. Τα βήματα που κάνετε τώρα που η σκόνη έχει κατακάτσει είναι ζωτικής σημασίας για την ανάρρωσή σας εάν τραυματιστήκατε.

1 Επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό

Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι σοβαρό λάθος, είναι κρίσιμο να εξεταστείτε από γιατρό αμέσως. Μερικές φορές σημάδια τραυματισμού δεν εμφανίζονται στη σκηνή. Εάν αποτύχετε να εξεταστείτε λίγο μετά το ατύχημα, η ασφάλιση του υπαίτιου οδηγού μπορεί να ισχυριστεί ότι ο τραυματισμός συνέβη λόγω άλλου άσχετου συμβάντος.

2 Καλέστε έναν Δικηγόρο

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να συμμετάσχουν δικηγόρο, αλλά αποτελούν ζωτικής σημασίας πόρους μετά από τραυματισμό. Η ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού θα έχει δικούς της δικηγόρους με πρωταρχικό στόχο την ελαχιστοποίηση της ζημίας τους. Το να έχετε δικό σας νομικό σύμβουλο βοηθάει στην εξισορρόπηση των όρων ανταγωνισμού.

Η πρόσληψη δικηγόρου ατυχημάτων αυτοκινήτου είναι ακόμη πιο σημαντική εάν ο άλλος οδηγός ήταν υποασφαλισμένος ή δεν είχε ασφάλεια. Ο δικηγόρος σας θα φροντίσει για το συμφέρον σας και κατανοεί τους τρόπους που μπορούν να ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί ότι θα αποζημιωθείτε δίκαια. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προβλέψετε το μακροπρόθεσμο κόστος των τραυματισμών σας καθώς και την αποζημίωση για τον πόνο και την ταλαιπωρία.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της δικηγορίας είναι ότι ο δικηγόρος σας μπορεί να αναλάβει μεγάλο μέρος του άγχους για εσάς. Κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης, δεν θα έχετε τον χρόνο και την ενέργεια να χειριστείτε τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με το ατύχημα.

3 Επικοινωνήστε με την Ασφαλιστική Εταιρεία

Θα χρειαστεί επίσης να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία για το αυτοκίνητο στο οποίο ήσασταν είτε οδηγός είτε επιβάτης. Θα ζητήσουν βασικές λεπτομέρειες, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τους τραυματισμούς που υπέστησαν.

Είναι καλύτερο να υπάρχει ο δικηγόρος σας κάθε φορά που μιλάτε με μια ασφαλιστική εταιρεία, γι’ αυτό είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν δικηγόρο από νωρίς. Όποτε είναι δυνατόν, ο δικηγόρος σας θα πρέπει να ενεργεί για λογαριασμό σας, ώστε να υπάρχει λιγότερη άμεση επαφή. Είναι το ίδιο σαν να είχες ποινική κατηγορία. Οτιδήποτε πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

4 Δώστε τον Λογαριασμό σας για το Συμβάν

Οι φορείς που ερευνούν το ατύχημα θα θέλουν να λάβουν μια δήλωση από καθένα από τα εμπλεκόμενα άτομα. Είναι εντάξει αν δεν θυμάστε πολλές από τις λεπτομέρειες. Μετά από τραυματισμό και τραύμα, αυτό είναι κατανοητό. Αλλά οποιεσδήποτε λεπτομέρειες μπορείτε να δώσετε θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία και στη συνέχεια την αποζημίωση.

Η αμέλεια είναι βασικό ζήτημα. Θα μπορούσε να είναι αμέλεια του οδηγού ή της αυτοκινητοβιομηχανίας εάν το όχημα ήταν ελαττωματικό. Όταν ο Paul Walker πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η αμέλεια έγινε βασικός στόχος. Η ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού και η Porche έδειξαν το δάχτυλο της ευθύνης ο ένας στον άλλο.

Τα συντρίμμια του Paul Walker Porsche

5 Παρακολουθήστε όλα τα σχετικά ιατρικά έξοδα

Τις εβδομάδες ή τους μήνες που χρειάζονται για να λάβετε αποζημίωση από τον υπαίτιο, θα πρέπει να παρακολουθείτε όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τον τραυματισμό σας. Τα έξοδα που πραγματοποιείτε τώρα βοηθούν στον καθορισμό της συνολικής αποζημίωσης που λαμβάνετε. Διαγράφω τροχιά:

  • Φωτογραφίες από τα τραύματά σας
  • Ιατρικοί λογαριασμοί
  • Έξοδα ταξιδιού από και προς τα ραντεβού
  • Ο γιατρός αναφέρει την κατάστασή σας
  • Ασφαλιστικές επιστολές και έγγραφα
  • Αποδείξεις ιατρικών ειδών και συσκευών
  • Αποδείξεις για φάρμακα και συνταγές χωρίς ιατρική συνταγή

Δημιουργήστε μια φωτοτυπία κάθε απόδειξης, λογαριασμού και εγγράφου και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα κάπου στο διαδίκτυο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τίποτα. Συνιστάται επίσης να στέλνετε στον πληρεξούσιό σας αντίγραφα κάθε εγγράφου.

6 Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να τεκμηριώσετε την καθημερινότητά σας

Ο τρόπος με τον οποίο ο τραυματισμός επηρεάζει την καθημερινότητά σας είναι επίσης σημαντικός. Ανατρέξτε λεπτομερώς στο πώς φροντίζετε τους τραυματισμούς σας, τι αισθάνεστε, τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίσατε και την ψυχική σας κατάσταση.

Θα θελήσετε επίσης να σημειώσετε πώς ο τραυματισμός επηρεάζει την εργασία και τις προσωπικές σας σχέσεις. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να λάβετε άδεια από την εργασία σας λόγω των τραυματισμών σας, αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ως σχετική οικονομική ζημία.

Ας ελπίσουμε ότι, εάν έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα, η ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού θα προσφέρει μια δίκαιη διευθέτηση, ώστε τα πράγματα να μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα. Εάν όχι, ίσως χρειαστεί να πάτε στο δικαστήριο για να επιλύσετε τη διαφορά και να ζητήσετε από έναν δικαστή να εξετάσει τα διορθωτικά μέτρα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η κίνηση μετά από τραυματισμό σε αυτοκινητιστικό ατύχημα συνήθως απαιτεί χρόνο.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *