τριχόπτωση γυναίκες καλύτερες θεραπείες θεραπείες

Η τριχόπτωση ή η αλωπεκία μπορεί να είναι δύσκολη για τις γυναίκες που υποφέρουν. Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να διατηρήσουμε α υγιής και μεταξένια μαλλιά και εξηγούμε τις κύριες αιτίες.

Οι αιτίες και οι καλύτερες θεραπείες για την τριχόπτωση στις γυναίκες

Αυτά είναι τα ωοθυλάκια μας που βιώνουν συνεχείς κύκλους ανάπτυξης, ανάπαυσης και απόρριψης.

Αυτό που μπορεί να γίνει ανησυχητικό είναι η εμφάνιση φαλακρών μπαλωμάτων ή η επέκταση της γραμμής σας. «Υπολογίζεται ότι το 30% των γυναικών άνω των 40 ετών και το 45% των γυναικών στην εμμηνόπαυση υποφέρουν από τριχόπτωση», τα μαλλιά μεγαλώνουν περίπου 3 εκατοστά το μήνα. Κάτι που δεν είναι μια συνεχής διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι 100.000 τριχοθυλάκια για τα οποία μιλήσαμε δεν μεγαλώνουν. ίδιο ρυθμό. Έτσι, κάθε τρίχα στο κεφάλι μας θα παραμείνει εκεί για τρία έως έξι χρόνια πριν πέσει.

Η τριχόπτωση δεν είναι ποτέ μια ευχάριστη εμπειρία. Ευτυχώς, λύσεις υπάρχουν, ειδικά καθώς οι πτώσεις των γυναικών είναι συνήθως παροδικές. Δεν θέτουν σε κίνδυνο την εκ νέου ανάπτυξη της τρίχας και μπορούν να αντιμετωπιστούν αρκετά εύκολα. Αλλά οι αιτίες είναι πολλές: η μετά την εγκυμοσύνη όταν η ξαφνική πτώση συνδέεται με ορμονικές αλλαγές, διατροφικές ελλείψεις, στρες που ευθύνεται για ένα φτωχό στέλεχος της τρίχας, που σπάει και πέφτει, την αλλαγή εποχής που δεν γνωρίζουμε επιστημονικά τις βασικές αιτίες.

Η καλύτερη αντανακλαστική πράξη στα πρώτα σημάδια

Μερικές φορές αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να αγνοηθεί: ο θύλακας της τρίχας καταστρέφεται και η μαλλιά δεν μεγαλώνει ξανά. Αυτή είναι η περίπτωση της αλωπεκίας έλξης λόγω επαναλαμβανόμενης μηχανικής δράσης στο τριχωτό της κεφαλής πλεξούδες, ψωμάκια, πολύ σφιχτές αλογοουρές.
Ή της τριχόπτωσης στην εμμηνόπαυση, λόγω απώλειας οιστρογόνων, ενώ διατηρούνται τα επίπεδα των ανδρογόνων.

Όποια και αν είναι η αιτία, είναι απαραίτητο να αντιδράσετε γρήγορα στα πρώτα σημάδια και να τα αντιμετωπίσετε γρήγορα. Αυτή η φροντίδα της νέας γενιάς θα βοηθήσει.

Οι κύριες αιτίες της τριχόπτωσης στις γυναίκες

1. Γυναικεία αλωπεκία και εμμηνόπαυση

Με ηλικία, ορισμένες γυναίκες χάνουν περισσότερα μαλλιά από το κανονικό. Η πιο κοινή αιτία μετά την εμμηνόπαυση είναι η γυναικεία αλωπεκία. Η τριχόπτωση διαφέρει από αυτή των ανδρών. Ενώ οι άνδρες βλέπουν το μέτωπό τους να εξαντλείται, στις γυναίκες, η τριχόπτωση είναι ένα ξεκαθάρισμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού ή στα πλάγια ή μια συνολική αραίωση που αποκαλύπτει το τριχωτό της κεφαλής.

Η τριχόπτωση ή (αλωπεκία) στις γυναίκες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γενετική. Υπολογίζει ότι το 80 με 90 τοις εκατό των περιπτώσεων φαλάκρας συνδέονται με το οικογενειακό ιστορικό. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διαταραχή του θυρεοειδούς, ορμονική ανισορροπία και παρενέργειες από τη λήψη φαρμάκων όπως τα αντικαταθλιπτικά.

2. Στρες και ανθυγιεινός τρόπος ζωής

στρες είναι επίσης ένας παράγοντας κινδύνου. Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο ζωής σας: ένας ισορροπημένος διατροφήμάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος και να κοιμάστε καλά τη νύχτα μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να σταματήσετε την τριχόπτωση.

3. σίδερο ανεπάρκεια, ψευδάργυρο και πυρίτιο

Η απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με διατροφικές ελλείψεις μπορεί συχνά να ελεγχθεί βελτιώνοντας τη συνολική σας ευεξία. Μια κλινική μελέτη το 2012 έδειξε ότι το Viviscal, ένα συμπλήρωμα διατροφής που παρασκευάζεται από θαλάσσιες πρωτεΐνες, διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών (χωρίς παρενέργειες) σε γυναίκες με προσωρινή τριχόπτωση.

4. Γυροειδής αλωπεκία

Οι λαβές των μαλλιών πέφτουν χωρίς λόγο. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα του ανοσοποιητικού, αλλά αυτή είναι μια περίπλοκη ασθένεια, το σώμα αρνείται τις τρίχες ως εισβολείς, αν και μπορούν να σπρώξουν χωρίς θεραπεία μέσα σε ένα χρόνο.

5. τελογενής εκροή

Ένας μεγάλος αριθμός μαλλιών ξεκουράζεται και πεθαίνει. Αυτή η κατάσταση πυροδοτείται από ένα γεγονός που επιβαρύνει τον οργανισμό, όπως υψηλό πυρετό ή σημαντικό απώλεια βάρους. Παρατηρείτε ότι μεγάλο μέρος των μαλλιών σας έχει σταματήσει να αναπτύσσεται, αλλά ακολουθεί μια εμφανή απώλεια μαλλιών τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Μέχρι να παρατηρήσετε την απώλεια, υγιής τα μαλλιά έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν.

6. Το πρόβλημα της υγείας και της ιατρικής

Η τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας αυτοάνοσης νόσου όπως ο λύκος ή η ψωρίαση. Ορισμένα φάρμακα, δερματικές λοιμώξεις ακόμα και η έλλειψη ύπνου συμβάλλουν στην τριχόπτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας που θα αξιολογήσει την ανεξήγητη τριχόπτωση, ειδικά εάν παρατηρήσετε συστηματικά συμπτώματα όπως αλλαγή βάρους ή εντερικά προβλήματα. Ο γιατρός σας θα κάνει ένα «τεστ έλξης» για να δει πόσα μαλλιά πέφτουν εύκολα, θα εξετάσει το τριχωτό της κεφαλής σας, θα κάνει βιοψία των μαλλιών ή του τριχωτού της κεφαλής σας και θα ελέγξει το σάκχαρό σας.

Εάν ανησυχείτε για μια ασυνήθιστη πτώση των μαλλιών σας, μιλήστε με το γιατρό σας. Η θεραπεία μιας υποκείμενης ασθένειας ή ανεπάρκειας μπορεί να είναι αρκετή για να επαναφέρει τα μαλλιά σας στην παλιά τους δόξα. Εάν παίρνετε φάρμακα για χρόνια νόσο, αναφέρετε την απώλεια μαλλιών στον φαρμακοποιό ή στο γιατρό σας. Μπορεί να αναγνωρίσει το φάρμακο που προκαλεί υπερβολική τριχόπτωση. Περιμένοντας να δείτε το γιατρό σας, εδώ είναι οι διαθέσιμες επιλογές.

Τριχόπτωση: τόνος με λιγότερο αυστηρή θεραπεία

Μινοξιδίλη χωρίς αίσθηση λιπαρότητας

Το μόριο έχει αναγνωριστεί από καιρό για την αποτελεσματικότητά του σε δύσκολες περιπτώσεις ανθεκτικές στη θεραπεία από το στόμα, ως ανδρογενετική αλωπεκία σε γυναίκες μεταξύ 40 και 60 ετών. Μέχρι τώρα, έπρεπε να έχετε πραγματικά κίνητρο για να το χρησιμοποιήσετε! Για αυτό το τοπικό αγγειοδιασταλτικό, η θεραπεία θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ξηρά μαλλιά ήταν λιπαρά και κολλώδη, καθιστώντας τη δύσκολη και επιβαρυντική θεραπεία. Αυτό το διάλυμα έχει γίνει πιο λεπτό και δεν αφήνει πλέον λιπαρά μαλλιά. Αυτό ανεβάζει τα μαλλιά φυσικά.

διεγείρουν τα βλαστοκύτταρα να αναπτυχθούν

Νέο μόριο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το Stemoxydine προάγει την καλή λειτουργία των βλαστοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για νέα μαλλιά. Ο στόχος? Ξυπνήστε τις λάμπες στον «ύπνο». Οι ερευνητές μάλιστα ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τα κύτταρά τους εμπλέκονται άμεσα στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Το αποτέλεσμα? Αύξηση 4% στην πυκνότητα των μαλλιών, σχεδόν 1700 νέες τρίχες μετά από τρεις μήνες θεραπείας. Μέχρι σήμερα προσπαθούσαμε να βελτιστοποιήσουμε τα διάφορα στάδια (ανάπτυξη, στασιμότητα, πτώση) όπου φαίνονται οι τρίχες στο κρανίο. Στόχος ήταν να παραταθεί η παρουσία τριχών στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής.

Αλλά η λάμπα δεν είναι απαραίτητα νεκρή, μπορεί να κοιμάται. Σε μια μεταβλητή περίοδο από το ένα ωοθυλάκιο στο άλλο (2 έως 12 μήνες), αυτή η φάση ξεκινά μετά την πτώση της τρίχας. Το ωοθυλάκιο είναι ανενεργό και δεν υπάρχει γνωστή σύνθεση ή κυτταρική διαίρεση. Αυτή η περίοδος «λήθαργου» προηγείται της στιγμής που ξαναγεννιέται και βγάζει νέα μαλλιά.

Χειρουργική επέμβαση

Ορισμένες χειρουργικές μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση της τρίχας, η πιο δημοφιλής είναι η τεχνική των μικρο-μοσχευμάτων. Αυτή η ανθεκτική θεραπεία απαιτεί χρόνο και χρήμα. Οι τρίχες αφαιρούνται και μεταμοσχεύονται μία προς μία, ή ως μικρές ομάδες, που περιλαμβάνουν λίγο ιστό δέρματος, τις πλευρές και το πίσω μέρος του κεφαλιού.

Θεραπεία πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP)

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) έχει διαφορετική προσέγγιση. Διεγείρει την αναγέννηση αντί να καταπολεμά την αλωπεκία. «Σε αυτή τη θεραπεία, χρησιμοποιώντας καθαρό αίμα από τον ασθενή και αυξητικούς παράγοντες για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών», λαμβάνεται αίμα και φυγοκεντρείται για να απομονωθεί το πλάσμα που επανενίεται στο τριχωτό της κεφαλής για να διεγείρει την εκ νέου ανάπτυξη.

Θεραπεία με λέιζερ χαμηλής έντασης

Άλλες μη χειρουργικές θεραπείες, δεχόμαστε θεραπεία με λέιζερ σε χαμηλή ένταση. Το λέιζερ χρησιμοποιείται για να διεγείρει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και να προκαλέσει εκ νέου ανάπτυξη από τους θύλακες της τρίχας. Χάπια κατά των ανδρογόνων ή αναστολείς ορμονών όπως η σπιρονολακτόνη ή η φιναστερίδη (Propecia), ακόμα και τα από του στόματος αντισυλληπτικά μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση ή ακόμα και στην αναστολή της αλωπεκίας. Όλες αυτές οι θεραπείες μπλοκάρουν την τεστοστερόνη που μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών σε ορισμένες γυναίκες των οποίων τα μαλλιά είναι ευαίσθητα στα ανδρογόνα.

Εξαλείψτε τον όγκο μέσα από πυκνωτικές πούδρες

Έκπληξη, αυτές οι χρωματιστές πούδρες! Αρχικά, αναρωτιέται κανείς πώς λειτουργεί… Αλλά απλώς πασπαλίστε μερικές από αυτές τις νέες μικρονισμένες πούδρες στις αραιές περιοχές των μαλλιών για να δείτε το αποτέλεσμα! Αποτελούμενα από μικροσκοπικές ίνες φυτικής προέλευσης, λειτουργούν ως αληθινό απάτη. Με το ηλεκτροστατικό τους φορτίο, προσκολλώνται σε κάθε τρίχα και καλύπτουν τα μαλλιά της φτωχής περιοχής πυκνώνοντάς τα αμέσως. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει για αρκετές ημέρες, χωρίς ανάδευση, μέχρι το επόμενο λούσιμο.
Αυτό λειτουργεί επίσης για να συγκαλύψει μια ουλή, να κρύψει τις ρίζες ή τα γκρίζα μαλλιά και αυτές οι πούδρες είναι διαθέσιμες σε πολλά χρώματα. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, παραμένει μια εφεδρική λύση.

Θα μπορούσατε να βρείτε περισσότερα για αυτό το άρθρο μέσω χρήσιμων συνδέσμων:

http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/hair-loss/features/fighting-hair-loss-in-women#1

http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/treating-female-pattern-hair-loss

http://www.huffingtonpost.com/2013/10/30/how-to-treat-women-hair-loss_n_4150805.html

http://www.prevention.com/beauty/hair-body-and-tips-hair-loss-women

http://www.americanhairloss.org/women_hair_loss/treatment.asp

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *