5 Συμβουλές για ένα πιο ευτυχισμένο νοικοκυριό

Το να απολαμβάνεις τις απλές απολαύσεις της ζωής είναι μια ετοιμοθάνατη τέχνη. Παγιδευμένοι σε έναν ανεμοστρόβιλο επιθυμιών και ιδιοτροπιών, πολλοί ξεχνούν να εκτιμήσουν αυτό που ήδη έχουν. Οι οικογενειακές διακοπές μια φορά στη ζωή είναι ένας μεγάλος στόχος. Ωστόσο, μην ξεχνάτε πόσο πολύ μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά μια βραδιά χωρίς άγχος στο τοπικό υδάτινο πάρκο. Η ευτυχία είναι δωρεάν και διαθέσιμη παντού — το μόνο πράγμα που χρειάζεστε είναι η νοοτροπία για να τη δείτε, να την απολαύσετε και να τη μοιραστείτε με άλλους.

Τα παιδιά είναι μίνι σφουγγάρια, επιρρεπή στο να απορροφούν τις δονήσεις γύρω τους. Οι γονείς πρέπει να προσπαθούν να παρέχουν ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον για την οικογένειά τους. Έχετε μάθει στα παιδιά σας πώς να τρώνε και πώς να περπατούν. Τώρα, καθώς μεγαλώνουν, ήρθε η ώρα να τους μάθετε πώς να είναι ευτυχισμένοι. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, αλλά λίγη υπομονή και ευγνωμοσύνη μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Η οικογενειακή ζωή μπορεί να είναι και ευλογία και πρόκληση. Ως γονιός, έχετε τη δύναμη να διαμορφώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού για να το κάνετε πιο χαρούμενο μέρος. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για το πώς να ενισχύσετε τους οικογενειακούς δεσμούς και να καλλιεργήσετε ένα θετικό περιβάλλον στο σπίτι.

1 Έλεγχος των συγκρούσεων

Η σύγκρουση είναι ένα φυσικό μέρος κάθε οικογενειακής σχέσης. Το πώς διαχειρίζεστε τη σύγκρουση είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Προσπαθήστε να βρείτε λύσεις win-win για επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας συζητάτε διαρκώς τις ρυθμίσεις του θερμοστάτη, αποκτήστε ένα διαχωρισμένο σύστημα AC, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την προτιμώμενη θερμοκρασία σε ξεχωριστές ζώνες. Αν τα παιδιά μαλώνουν για δουλειές, κάντε ένα μηνιαίο πρόγραμμα μαζί τους, ώστε να ξέρουν σε τι έχουν εγγραφεί.

Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο έκφρασης. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εκφράσουν τις απόψεις τους ήρεμα και υπομονετικά χωρίς να φωνάζουν ή να φωνάζουν. Βοηθώντας στην επίλυση συγκρούσεων, οι γονείς μπορούν να διδάξουν πώς να διαπραγματεύονται και να επιτυγχάνουν αμοιβαία επωφελείς διευθετήσεις. Στέλνει επίσης ένα μήνυμα ότι η οικογένεια ενδιαφέρεται για τα συναισθήματά της.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εκφράσουν τις απόψεις τους ήρεμα και υπομονετικά χωρίς να φωνάζουν ή να φωνάζουν.

2 Διασκεδάστε ως ομάδα

Όπως σε κάθε άλλη ομάδα, τα μέλη της οικογένειας έχουν διαφορετικούς ρόλους και ικανότητες. Ως διευθυντές της ομάδας, οι γονείς μπορούν να αναγνωρίσουν τα δυνατά σημεία κάθε μέλους και να κατανείμουν ευθύνες που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση. Οι οικογενειακές δραστηριότητες είναι οι καλύτερες ασκήσεις οικοδόμησης ομάδας. Τα παιχνίδια εσωτερικών χώρων μπορεί να αναδείξουν τους σοβαρούς χαμένους της οικογένειας, δίνοντας στους γονείς την ευκαιρία να παρέμβουν και να βελτιώσουν τη νοοτροπία του παιδιού.

Οι οικογενειακές δραστηριότητες είναι τόσο σημαντικές για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Παγιδευμένοι ανάμεσα σε συναντήσεις εργασίας και δουλειές του σπιτιού, ακόμη και οι ενήλικες χρειάζονται λίγο χρόνο μακριά για να νιώσουν ανανεωμένοι. Αντί να πηγαίνετε στον ίδιο κινηματογράφο κάθε φορά, δοκιμάστε μια ποικιλία δραστηριοτήτων που είναι νέες για όλους. Η εκμάθηση δεξιοτήτων όπως η αγγειοπλαστική ή το πατινάζ στον πάγο μπορεί να είναι μια πλατφόρμα για να δημιουργήσετε αναμνήσεις και να ανακαλύψετε κρυμμένα ταλέντα.

3 Γεμίστε τη ζωή σας με εκπλήξεις

Μια προγραμματισμένη ρουτίνα προάγει την πειθαρχία στη ζωή, αλλά απροσδόκητα γεγονότα δημιουργούν συχνά τις καλύτερες αναμνήσεις. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες εκπλήξεις — ακόμη και ένα μικρό τράνταγμα καινοτομίας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Μην περιμένετε γενέθλια ή Χριστούγεννα για να κάνετε δώρα. Αν δείτε κάτι που σας θυμίζει κάποιο μέλος της οικογένειας, αγοράστε το και δώστε του.

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να είστε ευτυχισμένοι μόνοι σας εάν θέλετε η οικογένειά σας να είναι ευτυχισμένη. Η μονοτονία μπορεί να σκοτώσει τη χαρά. Κάντε λοιπόν ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σας και περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια μέρα στο σπα ή μια σόλο εκδρομή για ψώνια. Όχι μόνο αυτό θα κάνει θαύματα για τη δική σας ψυχική υγεία, αλλά διδάσκει επίσης στα παιδιά σας τη σημασία της αυτοφροντίδας. Μόνο εσείς ξέρετε τι σας δίνει ενέργεια. κρατήστε το φλιτζάνι σας γεμάτο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να είστε ευτυχισμένοι μόνοι σας εάν θέλετε η οικογένειά σας να είναι ευτυχισμένη.

4 Ενθαρρύνετε την Ατομικότητα

Κάθε μέλος της οικογένειας είναι μοναδικό στα δικά του ενδιαφέροντα, όνειρα και φιλοδοξίες. Αφήστε τα παιδιά να εξερευνήσουν διάφορες δραστηριότητες για να δουν τι τους ενθουσιάζει. Η εύρεση ενός χόμπι δίνει στο παιδί έναν τρόπο να χαλαρώσει και να χαλαρώσει. Οι επιλογές τους μπορεί να αλλάξουν με το χρόνο και τις τάσεις, και αυτό είναι εντάξει. Δίνοντάς τους έναν χώρο να είναι ο εαυτός τους, θα τους βοηθήσει να μεγαλώσουν και να γίνουν πιο δυνατά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση άτομα.

Οι γονείς συχνά σπρώχνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες που τους άρεσαν στην παιδική τους ηλικία. Αυτό μπορεί να λειτουργεί περιστασιακά, αλλά συνήθως, ασκεί περιττή πίεση στο παιδί. Αντίθετα, ανανεώστε το πάθος σας για τον εαυτό σας.

Αν σας άρεσε ο χορός ή το σόφτμπολ στο σχολείο, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε ξανά. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ενηλίκων και πρωταθλήματα διαθέσιμα για όλα τα επίπεδα. Η συμμετοχή θα σας κάνει να νιώσετε νεότεροι και θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Οι γονείς συχνά σπρώχνουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες που τους άρεσαν στην παιδική τους ηλικία.

5 Συνδεθείτε ως Κοινότητα

Η ενασχόληση με την κοινωνική εργασία έχει ένα διπλό πλεονέκτημα στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και στην ενθάρρυνση του αισθήματος ευθύνης. Ο εθελοντισμός σε ένα κέντρο ηλικιωμένων ή σε μια σούπες δίνει στα παιδιά μια εικόνα από πρώτο χέρι για τα διαφορετικά στρώματα της κοινωνίας. Ενώ βοηθούν τους άλλους, αναπτύσσουν μια αίσθηση ευγνωμοσύνης που τους βοηθά να εκτιμήσουν τα πράγματα που θεωρούν δεδομένα. Αυτό το αίσθημα ευγνωμοσύνης μπορεί να κάνει τα παιδιά πιο ικανοποιημένα και πολύ πιο χαρούμενα.

Ακόμη και η συμμετοχή σε μια ομάδα όπως οι Πρόσκοποι ή οι Πρόσκοποι ή η σχολική μπάντα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν φίλους. Δώστε περισσότερη προσοχή στα εσωστρεφή παιδιά σας και ενθαρρύνετέ τα να βρουν φίλους με παρόμοια ενδιαφέροντα, όπως σε μια τοπική λέσχη βιβλίου ή σκακιού. Η εύρεση φίλων που σας αποδέχονται όπως είστε μειώνει τα συναισθήματα μοναξιάς και απελπισίας τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Οι φίλοι γίνονται το σύστημα υποστήριξης που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε δύσκολες στιγμές.

Η ενασχόληση με την κοινωνική εργασία έχει ένα διπλό πλεονέκτημα στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και στην ενθάρρυνση του αισθήματος ευθύνης.

Γίνε Πρότυπο

Η δημιουργία ενός ευτυχισμένου οικογενειακού περιβάλλοντος είναι μια συνεχής διαδικασία, με καλές και κακές μέρες. Κάθε μέλος της οικογένειας παίζει έναν ρόλο, αλλά οι ενήλικες έχουν μεγαλύτερη ευθύνη. Με το μοντέλο της υπομονής και της θετικότητας, μπορείτε να διδάξετε με το παράδειγμα. Εξασκηθείτε στον ανοιχτό διάλογο και εμπλέξτε όλους στις οικογενειακές αποφάσεις. Τονίστε τη σημασία της συγγνώμης και της αποδοχής συγγνώμης.

Καθώς τα παιδιά σας μεγαλώνουν, αναπόφευκτα θα γίνουν πιο απασχολημένα. Ωστόσο, οι έφηβοι εξακολουθούν να χρειάζονται προσοχή από τους γονείς τους, μαζί με την αυτονομία που λαχταρούν. Για να κατανοήσετε τις ανάγκες κάθε μέλους της οικογένειας, προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο ένας προς έναν και να τους ακούσετε χωρίς περισπασμούς. Μπορεί να φαίνεται σαν μια δύσκολη μάχη, αλλά δεν είναι αδύνατο. Αγκαλιάστε το ταξίδι και απολαύστε τη συναρπαστική εμπειρία να έχετε μια πιο ευτυχισμένη και πιο συνδεδεμένη οικογένεια.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *