5 τρόποι για να οργανώσετε τα εργαλεία σας

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή: έχουμε τόσα πολλά εργαλεία ή εξοπλισμό που τα εργαστήριά μας γίνονται ένα ακατάστατο, ξεφτιλισμένο χάος. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η οργάνωση και ο προγραμματισμός μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά σε ό,τι κάνετε στο σπίτι. Είτε εργάζεστε σε έργα γύρω από το σπίτι είτε κατασκευάζετε κάτι στο γκαράζ σας, το να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα αντικείμενά σας και να έχετε πρόσβαση σε αυτά απλώς κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Τώρα, δεν λέμε ότι πρέπει να ξεκουράζετε και τη Marie Kondo τα πάντα. Αλλά είναι ζωτικής σημασίας να οργανώσετε τα εργαλεία σας αποτελεσματικά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πέντε τρόποι που μας αρέσει να οργανώνουμε τα εργαλεία μας για να δεις αν μπορούν να σε βοηθήσουν κι αυτοί.

Είναι ζωτικής σημασίας να οργανώσετε τα εργαλεία σας αποτελεσματικά.

1 Δημιουργήστε αποκλειστικές εργαλειοθήκες

Αν μοιάζετε με τους περισσότερους λάτρεις των DIY ιδιοκτητών σπιτιού, πιθανότατα έχετε αρκετές εργαλειοθήκες. Αλλά κρατάτε οργανωμένες αυτές τις εργαλειοθήκες; Είναι μάλλον απίθανο. Εξετάστε όμως τα οφέλη από τη δημιουργία αποκλειστικών εργαλειοθηκών για συγκεκριμένες εργασίες. Εάν έχετε μια εργαλειοθήκη φορτωμένη ειδικά με εργαλεία βαφής, όπως ρολά, ταινία κάλυψης, πινέλα και ορυκτά αποστάγματα, είναι πιο εύκολο να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε όταν έρθει η ώρα να προσθέσετε μια στρώση χρώματος στο σπίτι σας. Είναι η ίδια κατάσταση όταν πρέπει να σφραγίσετε παράθυρα ή κενά στο σπίτι σας. Η τοποθέτηση όλων των στεγανωτικών, της ξύστρας και του καλαφατίσματος ενός πιστολιού μαζί μπορεί να απλοποιήσει μια τέτοια εργασία. Οι αποκλειστικές εργαλειοθήκες σημαίνουν επίσης ότι μπορείτε να διαχωρίσετε τα εργαλεία από τα ποιοτικά. Μπορείτε επίσης να διαχωρίσετε τα οικιακά σας εργαλεία από τα εργαλεία του γκαράζ σας. Υπάρχουν πολλές καταπληκτικές μέθοδοι αποθήκευσης εργαλείων εκεί έξω, αλλά αυτή είναι μια καλή αρχή για να παραμείνετε οργανωμένοι καθώς κάνετε διάφορα έργα στο σπίτι.

εξετάστε τα οφέλη της δημιουργίας αποκλειστικών εργαλειοθηκών για συγκεκριμένες εργασίες.

2 Χρησιμοποιήστε τους κάδους αποθήκευσης

Εκτός από τις εργαλειοθήκες και τα ράφια, οι μονάδες αποθήκευσης μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σας όσον αφορά την οργάνωση. Οι κάδοι αποθήκευσης διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη για να χωρέσουν διαφορετικούς τύπους εργαλείων ή υλικού. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πραγματικά τα εργαλεία σας και να εκμεταλλευτείτε τον χώρο του γκαράζ σας, είναι πολύ σημαντικό να περιορίσετε την ακαταστασία στο ελάχιστο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν κάποιου είδους κάδο αποθήκευσης ή μονάδα για να το επιτύχουν αυτό. Δεν έχει νόημα αλλιώς. Εκτός κι αν είστε Όσκαρ από το The Odd Couple ή είστε εξαιρετικά αποδιοργανωμένοι, οι αποθηκευτικοί κάδοι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους σας για να κρατάτε τακτοποιημένα τα συρτάρια, τα ράφια και τον μανταλάκι καθώς εργάζεστε στα αγαπημένα σας έργα στο γκαράζ.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πραγματικά τα εργαλεία σας και να εκμεταλλευτείτε τον χώρο του γκαράζ σας, είναι πολύ σημαντικό να περιορίσετε την ακαταστασία στο ελάχιστο.

3 Οργανώστε το υλικό σας

Η οργάνωση υλικού μοιάζει πολύ με την οργάνωση τουβλάκια Lego. Χρειάζεστε πολλά δοχεία, οργανωτικές δεξιότητες και έναν τόνο υπομονής. Ένας τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να διαχωρίσετε το υλικό σε κατηγορίες. Τοποθετήστε όλες τις βίδες και τα καρφιά μαζί. Όλες οι ροδέλες σας πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Μπορείτε να εφαρμόσετε την ίδια λογική σε μπουλόνια, πριτσίνια, γάντζους, στηρίγματα και άλλους τύπους υλικού. Τοποθετήστε ετικέτα σε κάθε συρτάρι, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πού να προμηθευτείτε όλα τα διαφορετικά κομμάτια του υλικού σας. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τα συρτάρια με χρωματική κωδικοποίηση για να τα οργανώσετε περαιτέρω. Οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλήξετε με έναν τόνο υλικού κάποια στιγμή, οπότε η αποθήκευση και η οργάνωσή του γίνεται σχεδόν καθημερινό μέρος της συντήρησης του γκαράζ σας. Αλλά το να το προλάβετε με την κατάλληλη οργάνωση μπορεί να μετατραπεί σε αφθονία υλικού από εφιάλτη σε σωτήριο όταν έρθει η ώρα που χρειάζεστε συγκεκριμένα πράγματα.

Τοποθετήστε όλες τις βίδες και τα καρφιά μαζί.

4 Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι εργαλείων

Κάθε γνώστης DIY’er ή ιδιοκτήτης σπιτιού χρειάζεται ένα καρότσι εργαλείων. Τα καροτσάκια εργαλείων είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και χρήσιμα αντικείμενα που πρέπει να διατηρείτε σε ένα εργαστήριο. Ένα καροτσάκι εργαλείων μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένας μηχανισμός κύλισης ενός ή δύο ραφιών ή τόσο περίπλοκος όσο ένα κυλιόμενο καρότσι που διαθέτει πολλά ράφια/διαμερίσματα. Το τελευταίο είναι το καλύτερο είδος καροτσιού εργαλείων για να έχετε σε ένα κατάστημα. Αποκτήστε ένα ή δύο λειτουργικά καρότσια εργαλείων για τον χώρο εργασίας σας και πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι οι ανησυχίες σας σχετικά με την αποθήκευση/την οργάνωση απλώς θα εξαφανιστούν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε πολλά διαφορετικά εργαλεία και ακόμη και να τα μετακινήσετε ενώ εργάζεστε σε έργα. Κυκλοφορούν σε διαφορετικά μεγέθη και συχνά είναι προσιτά. Αυτό τα καθιστά ιδανική προσθήκη σε κάθε εργαστήριο. Είναι όλα τόσο εύκολο να μετακινηθούν, καθιστώντας τα μια αποτελεσματική μέθοδο αποθήκευσης που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε πολλά διαφορετικά εργαλεία και ακόμη και να τα μετακινήσετε ενώ εργάζεστε σε έργα.

5 Τοποθετήστε το Pegboard στο γκαράζ σας

Έχετε βρεθεί ποτέ σε ένα γκαράζ, παρατηρήσετε εργαλεία να κρέμονται κατά μήκος του τοίχου και σκεφτήκατε, “Γεια, αυτό μπορεί να λειτουργήσει για μένα;” Αν ναι, δεν είσαι μόνος. Το Pegboard είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές εργαλείο αποθήκευσης. Υπάρχει επίσης εδώ και πολύ καιρό. Έγινε για πρώτη φορά δημοφιλής τη δεκαετία του 1950. Και αρχικά, ήταν μια επωνυμία που —όπως το φερμουάρ— τελικά μόλις μπήκε στη δημοτική μας γλώσσα ως γενικός όρος για το αντικείμενο. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην καφέ σανίδα με τρύπες σε αυτήν που βλέπετε σε πολλά γκαράζ καθώς τα γκαράζ αυτοκινήτων και ειδικών γκαράζ έγιναν δημοφιλή, και ούτω καθεξής για το μανταλάκι. Η χρήση του σήμερα δεν διαφέρει από την αρχική του πρόθεση και σχεδιασμό. Τα άγκιστρα S είναι ιδανικά για να κρεμάτε τα περισσότερα αντικείμενα. Μικρότερα αντικείμενα ή υλικό μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε μικρούς κάδους ταξινόμησης για εύκολη αποθήκευση και πρόσβαση. Το Pegboard είναι φανταστικό για την οργάνωση των καλωδίων και για να τα διατηρείτε τακτοποιημένα επίσης. Αν θέλετε να γίνετε πραγματικά περιπετειώδεις, μπορείτε να κρεμάσετε μερικούς κουβάδες ή κοχύλια από το χαρτί σας.

Το Pegboard είναι φανταστικό για την οργάνωση των καλωδίων και για να τα διατηρείτε τακτοποιημένα επίσης.

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *