7 βήματα για να δημιουργήσετε το τέλειο εσωτερικό σας

Θα θέλατε να ανανεώσετε το εσωτερικό του δωματίου σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Θα εκπλαγείτε, αλλά πολύ συχνά ακόμη και μια μικρή αλλαγή, καθώς η αντικατάσταση γωνιακών καλυμμάτων καναπέ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και αν θέλετε να ανεβάσετε το ante και να μετατρέψετε τον χώρο σας σε ένα σημείο που μοιάζει με Pinterest, τα επτά βήματα που παραθέτουμε παρακάτω μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Συνεχίστε να διαβάζετε και ανανεώστε το σπίτι σας όπως σας ταιριάζει!

1 Καθιερώστε ένα κεντρικό θέμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκινήσετε όταν δημιουργείτε ένα εσωτερικό σπίτι είναι να δημιουργήσετε ένα κεντρικό θέμα. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε. Μερικοί άνθρωποι αντλούν έμπνευση από πράγματα που αγόρασαν σε μια δημοπρασία, ενώ άλλοι χτίζουν το εσωτερικό τους γύρω από ιδέες σχεδίασης που προέρχονται από το Pinterest.

Εκτός από αυτό, θα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε να πετύχετε και πόσα χρήματα είστε έτοιμοι να ξοδέψετε. Η δημιουργία ενός θέματος που θα λατρέψετε εσείς και η οικογένειά σας δεν είναι έργο Σαββατοκύριακου, επομένως πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να αποφασίσετε ποιο θέμα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κατοικία σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκινήσετε όταν δημιουργείτε ένα εσωτερικό σπίτι είναι να δημιουργήσετε ένα κεντρικό θέμα.

2 Συνδυάστε και αντιστοιχίστε τα χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Επομένως, σχεδόν κάθε κλασικό εσωτερικό θα περιλαμβάνει λευκές, μπεζ ή γκρι αποχρώσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε δημιουργικοί. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στο σαλόνι σας, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας σε έντονες αποχρώσεις όπως ροδακινί, ροζ, σμαραγδί ή ναυτικό, που συνδυάζονται τέλεια με έπιπλα με σίγαση.

Ή μπορείτε να το παίξετε αντίστροφα και αντί να ανακαινίσετε τους τοίχους σας, πάρτε μερικά νέα καλύμματα που θα ενημερώσουν γρήγορα τα έπιπλά σας. Το υπέροχο με τα καλύμματα είναι ότι δεν κοστίζουν μια περιουσία και αντικαθίστανται εύκολα.

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο χρώμα στο σαλόνι σας, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας σε έντονες αποχρώσεις

3 Αποφασίστε για τα έπιπλα

Πιθανότατα θα συμφωνούσατε ότι τα έπιπλα είναι το επίκεντρο κάθε σπιτιού. Φέρνει στυλ και γοητεία στο δωμάτιο και μπορεί να δημιουργήσει μια διάθεση για ολόκληρη την κατοικία. Η αγορά νέων επίπλων από μόνη της μπορεί συχνά να είναι αρκετή για να βελτιώσει και να ανανεώσει το στυλ του σπιτιού σας. Τι κάνετε όμως αν νοικιάσετε ένα διαμέρισμα και δεν μπορείτε να κάνετε ουσιαστικές αλλαγές στη δομή του σπιτιού σας;

Σε αυτή την περίπτωση, τα μικρά πράγματα μπορούν να πάνε πολύ μακριά. Μπορείτε να εξατομικεύσετε τις καρέκλες του καναπέ ή της κουζίνας σας τυλίγοντάς τις με νέα καλύμματα που μπορούν να συγκαλύψουν τυχόν σημάδια φθοράς και να δώσουν στο δωμάτιό σας μια κομψή ανάταση.

Μπορείτε να εξατομικεύσετε τις καρέκλες του καναπέ ή της κουζίνας σας τυλίγοντάς τις με νέα καλύμματα που μπορούν να συγκαλύψουν τυχόν σημάδια φθοράς και να δώσουν στο δωμάτιό σας μια κομψή ανάταση.

4 Δημιουργία επιπέδων

Η προσθήκη στρώσεων είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε τη διακόσμηση του σπιτιού που επιθυμείτε. Ακόμα κι αν είστε λάτρης του μινιμαλιστικού στυλ, μπορεί να θέλετε να πάρετε ένα ωραίο χαλί ή ένα σετ βαριές κουρτίνες για να δώσετε περισσότερο βάθος στο δωμάτιο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά κάλυψης. Για παράδειγμα, τα βελούδινα καλύμματα μπορούν να δώσουν στο σπίτι σας μια φιλόξενη, σπιτική ατμόσφαιρα και τα παντόφλες με στάμπες ζακάρ ή μοτίβα πλέγματος μπορούν να προσθέσουν περισσότερο ενδιαφέρον στα υφάσματα του σπιτιού σας.

Η προσθήκη στρώσεων είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε τη διακόσμηση του σπιτιού που επιθυμείτε.

5 Εργασία με αναλογίες

Για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό εσωτερικό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε κανόνες αναλογίας. Η αναλογία είναι ένας αρκετά ευρύς όρος, φυσικά, αλλά η ιδέα είναι να τακτοποιήσετε τα πράγματα έτσι ώστε να φαίνονται όλα σωστά στο δωμάτιο και να μην προεξέχουν σαν επώδυνος αντίχειρας.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξισορροπήσετε ένα εσωτερικό με τις αναλογίες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο χρώμα επανειλημμένα. Για παράδειγμα, εάν το κυρίαρχο χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι το πορτοκαλί, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλιού για να διακοσμήσετε τους τοίχους, τα δάπεδα, τα έπιπλα και άλλους χώρους.

Το ίδιο ισχύει και για τα σχήματα. Εάν έχετε ένα τετράγωνο κρεβάτι ή ένα τραπεζάκι, ίσως θέλετε να προσθέσετε περισσότερα διακοσμητικά αντικείμενα τετράγωνου σχήματος, όπως πολυέλαιο, έργα τέχνης, κορνίζες ή χαλί για να επιτύχετε ισορροπία στο εσωτερικό σας.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξισορροπήσετε ένα εσωτερικό με τις αναλογίες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο χρώμα επανειλημμένα.

6 Ισορροπία λειτουργικότητας με στυλ

Όταν δημιουργείτε το τέλειο εσωτερικό σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου τη λειτουργικότητα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά έπιπλα που φαίνονται κομψά και λειτουργικά ταυτόχρονα, διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή τους στο σπίτι σας.

Για να σας δώσω μια ουσία, υπάρχουν δεκάδες όμορφα καλάθια και κουτιά αποθήκευσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το εσωτερικό του χώρου σας. Αλλά εκτός από αυτό, εξυπηρετούν επίσης τον πρακτικό σκοπό να σας προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο για να κρύψετε καλώδια, τηλεχειριστήρια και άλλα μικρά οικιακά αντικείμενα που δεν θέλετε να κρατήσετε σε κοινή θέα. Όσον αφορά τα έπιπλα, είναι καλύτερο να επιλέγετε αντικείμενα που έχουν επίσης δυνατότητες αποθήκευσης, ώστε να έχετε περισσότερο χώρο για να οργανώσετε τακτοποιημένα πράγματα.

7 Επιστρέψτε στο σημείο εκκίνησης

Όταν διακοσμείτε τον χώρο σας, είναι αρκετά εύκολο να παρασυρθείτε, ειδικά αν δεν είστε σχεδιαστής. Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να επιστρέφετε στο σημείο εκκίνησης και να ελέγχετε αν παραμένετε πιστοί στο όραμά σας. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αντικείμενα συνδυάζονται καλά και έχουν ροή, και το όλο έργο παίρνει το ακριβές σχήμα που θέλατε.

Η δημιουργία του εσωτερικού μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική. Αυτή δεν είναι μόνο μια εξαιρετική ευκαιρία να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και να ζωντανέψετε τις πιο τολμηρές σχεδιαστικές ιδέες, αλλά και η καλύτερη στιγμή για να ενισχύσετε τον δεσμό με την οικογένεια ή την ομάδα σας. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Απλώς ακολουθήστε τις συμβουλές που έχουμε μοιραστεί μαζί σας για να δημιουργήσετε ένα διαχρονικό θέμα σχεδίασης που θα είναι μια πραγματική γιορτή για τα μάτια όλων!

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *