Piercing μύτης, χρόνος επούλωσης, παρενέργειες και μοντέλα

Η εμπειρία μου με το piercing στη μύτη ήταν σχεδόν μια ταινία ροκ σταρ. Ήμουν έξω με μια φίλη μου και πήγαινα για τέταρτη μπύρα όταν ο φίλος μου άρχισε να με πείθει να κάνω ένα τατουάζ στο στούντιο ακριβώς μπροστά από το μπαρ. Μετά από μια ολόκληρη ώρα δισταγμού, είπα πειστικά ότι δεν θα το έκανα (ο φίλος μου, ένας Κολομβιανός μάγκας, ήταν ήδη γεμάτος τατουάζ, συμπεριλαμβανομένης μιας σκηνής κινουμένων σχεδίων με δύο γουρούνια να κάνουν σεξ στον πήχη του). Αντίθετα, πρότεινα τρύπημα στη μύτη.

Στο τέλος, συγκέντρωσα αρκετά πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις ακριβώς πριν περάσω άλλη μια μπύρα και μπω στο στούντιο. Σε αυτό το άρθρο, έχω χύσει όλες τις αποσκευές μου με πληροφορίες για να είστε προετοιμασμένοι. Μετά από όλα, μπορεί να είστε μια μπύρα μακριά.

1 Πονάει?

Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση μιας μακράς ανάκρισης που υπέβαλα στον καλλιτέχνη που τρυπούσε. Ο μάγκας ήταν αρκετά ειλικρινής, πρέπει να πω. «Η μύτη είναι ένας εύθραυστος χόνδρος», είπε, καλυμμένος πλήρως με τρυπήματα και τατουάζ, και αμέσως, «το θέλεις να περάσει από το ρινικό αλά, την κολομέλα…;»

Πήγα για το αλά και τρύπησα τη μύτη μου ενώ ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό μου και ο φίλος μου γέλασε δυνατά, βιντεοσκοπώντας τη σκηνή με την κάμερα του τηλεφώνου του. Με τον κίνδυνο να με αποκαλέσουν μωρό που κλαίει, πρέπει να ομολογήσω ότι δεν πόνεσε πολύ. Η μύτη είναι πιο ευαίσθητη από τις περισσότερες άλλες περιοχές του προσώπου, αλλά η διάτρηση μιας βελόνας δεν είναι πολύ επώδυνη. Το πιο ανησυχητικό μέρος ήταν στην πραγματικότητα να βλέπω μια βελόνα ακριβώς μπροστά από το πρόσωπό μου να κρέμεται εκεί. Άρα ήταν κυρίως ψυχολογικό.

2 Κίνδυνοι και παρενέργειες από το τρύπημα της μύτης

Όταν φτάνουμε σε τρυπήματα μύτης, ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι αν θα είναι επώδυνο ή όχι, αλλά μάλλον αν θα μολυνθεί. Όλοι γνωρίζουμε φίλους που έχουν κάνει piercing, και οι περισσότεροι από εσάς εκεί έξω πρέπει να έχετε δει αρκετά άσχημα πράγματα, όπως εγώ. Θυμάμαι έναν συγκεκριμένο φίλο που τρύπησε το πάνω αυτί του και είδε ένα τεράστιο σπυράκι να βγαίνει από αυτό. Έτσι, όχι μόνο είχε σπαταλήσει χρόνο και χρήμα, αλλά τώρα έπρεπε να πάει στον δερματολόγο για να αντιμετωπίσει αυτό που έμοιαζε να είναι ένα αηδιαστικό, αυξανόμενο ηφαίστειο στο αυτί του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το να κάνετε το piercing σας σε ένα άθλιο στούντιο μπορεί ακόμη και να σας προκαλέσει ιούς και λοιμώξεις τόσο σοβαρές όπως ο HIV, η ηπατίτιδα ή ο τέτανος. σίγουρα δεν είναι ελαφρύ θέμα. Και αυτό χωρίς να αναφέρουμε αλλεργικές αντιδράσεις, ουλές, χηλοειδείς και νευρικές βλάβες!

Το τελευταίο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ποιότητα του piercing. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει λίγο χρυσό ή τιτάνιο, δεν θα είναι ακριβό ούτως ή άλλως (αν δεν πάτε για διαστάσεις bling-bling) και θα αξίζει την τιμή. Τα φθηνότερα μέταλλα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και μολύνσεις, ακόμη και να σας βλάψουν λόγω οξείδωσης ή λεκέδων στο δέρμα σας.

Όταν φτάνουμε σε τρυπήματα μύτης, ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι αν θα είναι επώδυνο ή όχι, αλλά μάλλον αν θα μολυνθεί.

3 Χρόνος θεραπείας και μετέπειτα φροντίδα

Οδηγίες μετέπειτα φροντίδας θα δοθούν από οποιονδήποτε υπεύθυνο καλλιτέχνη τροποποίησης σώματος, αλλά θα μπορούσα επίσης να δώσω μερικές συμβουλές από την προσωπική μου εμπειρία. Πρώτα απ ‘όλα, η μύτη είναι ένα πρωταρχικό σημείο για τα βακτήρια, όπως και το στόμα, επομένως θέλετε να τη διατηρήσετε εξαιρετικά καθαρή. Οι πρώτες μέρες είναι κρίσιμες, καθώς θα μάθετε αν υπάρχει κάποια μόλυνση. Προτείνω να χρησιμοποιείτε αλκοόλ όσο πιο συχνά γίνεται, μην αρκεστείτε μόνο στο σαπούνι ή το ζεστό νερό (όπως είναι προφανές, πολλοί άνθρωποι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται γι’ αυτό.)

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι η θέση ύπνου. Θέλετε να αποφύγετε οποιαδήποτε πίεση στην περιοχή της μύτης, γι’ αυτό φροντίστε να κοιμάστε στο πλάι ή στην πλάτη σας για τουλάχιστον μερικές νύχτες. Α, και πιστέψτε με σε αυτό, θα νιώθετε μια σχεδόν ακαταμάχητη επιθυμία να παίζετε με το piercing σας όλη την ώρα. Μην το κάνεις. Αυτό θα είναι σίγουρα το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας μετέπειτα φροντίδας.

Θέλετε να αποφύγετε οποιαδήποτε πίεση στην περιοχή της μύτης, γι’ αυτό φροντίστε να κοιμάστε στο πλάι ή στην πλάτη σας για τουλάχιστον μερικές νύχτες.

4 Θα κλείσει η τρύπα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που σίγουρα είχα στο μυαλό μου. Να είστε προσεκτικοί αν βγάλετε ποτέ το piercing σας, ας πούμε, επειδή έχετε μια συνέντευξη για δουλειά ή οτιδήποτε άλλο, ειδικά αν έχετε κάνει το piercing σας πριν από λίγο καιρό. Περίμενα περίπου 3 μήνες και μετά είχα μια σημαντική συνέντευξη με το διδακτορικό μου. διευθυντής. Έβγαλα το piercing μου και μετά από 2 ώρες το ξαναέβαλα μέσα. Είχε ήδη κλείσει! Ευτυχώς, μπόρεσα να το πιέσω και να το τρυπήσω, αλλά ήταν επώδυνο και αιμορραγούσε, οπότε έπρεπε να περάσω ξανά από την όλη διαδικασία επούλωσης και μετέπειτα φροντίδας.

5 Τύποι Piercing μύτης

Με τον καιρό, θα εξοικειωθείτε σιγά σιγά με όλα τα είδη δροσερών, έξυπνων τρυπημάτων και θα πρέπει να το έχετε κατά νου όταν επιλέγετε ένα σημείο. Προς το παρόν, θέλω απλώς να σας δώσω έναν σύντομο οδηγό για τους διαφορετικούς τύπους τρυπήματος μύτης. Εδώ πάμε με τα πιο συνηθισμένα.

Piercing ρουθούνι

Αυτό είναι το κλασικό. Μπορείτε είτε να πάτε για ένα δαχτυλίδι ή μια μικρή μπάλα ή ένα piercing σε σχήμα ρόμβου. Αν και είναι η κλασική διάτρηση, είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο περίπλοκες, απαιτεί πολύ καλή φροντίδα και μπορεί να χρειαστούν έως και 3 μήνες για να επουλωθεί σωστά.

Διάτρηση διαφράγματος ή ταυρομαχίας

Αυτός είναι ένας λιγότερο κοινός τύπος, αλλά φαίνεται να έχει γίνει πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Είναι βασικά μια διάτρηση της μικρής λωρίδας χόνδρου ανάμεσα στα δύο ρουθούνια. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αρκετά επώδυνο, θα πονέσει ακόμη και όταν μιλάτε τις πρώτες μέρες μετά τη διαδικασία και μπορεί να χρειαστούν έως και 6 μήνες για να επουλωθεί.

Τρύπημα γέφυρας

Αυτό είναι ακόμη πιο σπάνιο από το προηγούμενο, αλλά φαίνεται επίσης να γίνεται πιο δημοφιλές καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν περισσότερο από περισσότερο. Η διάτρηση γίνεται στην κορυφή της ρινικής γέφυρας, ακριβώς ανάμεσα στα μάτια. Περνάει μόνο μέσω του δέρματος, επομένως δεν είναι επώδυνο, και χρειάζονται μόνο περίπου 2 μήνες για να επουλωθεί.

Με τον καιρό, θα εξοικειωθείτε σιγά σιγά με όλα τα είδη δροσερών, έξυπνων τρυπημάτων και θα πρέπει να το έχετε κατά νου όταν επιλέγετε ένα σημείο.

6 Δεν είστε ευχαριστημένοι με το σχήμα της μύτης σας;

Έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που ήθελαν ένα τρύπημα στη μύτη για να βελτιώσουν την εμφάνιση της μύτης τους, είτε επειδή ήταν πολύ μεγάλη, λυγισμένη ή κάτι άλλο. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, μπορεί να σας ενδιαφέρει να ελέγξετε για την πλαστική χειρουργική. Για παράδειγμα, η τιμή μιας επέμβασης μύτης στην Τουρκία είναι πολύ προσιτή καθώς η ρινοπλαστική έχει γίνει μια συνηθισμένη διαδικασία. Είναι επίσης αρκετά ασφαλή λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Η τιμή μιας επέμβασης μύτης στην Τουρκία είναι πολύ προσιτή καθώς η ρινοπλαστική έχει γίνει μια συνηθισμένη διαδικασία. Είναι επίσης αρκετά ασφαλή λόγω της μεγάλης ζήτησης.

7 Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;

Για όσους από εσάς είστε ακόμα στο μπαρ και πίνετε μια μπύρα και σκέφτεστε αν πρέπει να ακούσετε τη διαφήμιση του μεθυσμένου, τρυπημένου και τατουάζ φίλου σας να κάνει κάτι τρελό, σκεφτείτε το εξής: αν ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω οδηγίες προσεκτικά, το χειρότερο μπορεί να συμβεί είναι ότι θα αφαιρέσετε το piercing σας μετά από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, η εμπειρία αξίζει τον κόπο. YOLO, και ευχαριστώ για την ανάγνωση!

var aepc_pixel={“pixel_id”:”628137347606754″,”user”:{},”enable_advanced_events”:”yes”,”fire_delay”:”0″,”can_use_sku”:”yes”,”enable_viewcontent”:”yes”,”enable_addtocart”:”yes”,”enable_addtowishlist”:”no”,”enable_initiatecheckout”:”yes”,”enable_addpaymentinfo”:”yes”,”enable_purchase”:”yes”,”allowed_params”:{“AddToCart”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”),”AddToWishlist”:(“value”,”currency”,”content_category”,”content_name”,”content_type”,”content_ids”)}},aepc_pixel_args=(),aepc_extend_args=function(args){if(typeof args===’undefined’){args={};}
for(var key in aepc_pixel_args)
args(key)=aepc_pixel_args(key);return args;};if(‘yes’===aepc_pixel.enable_advanced_events){aepc_pixel_args.userAgent=navigator.userAgent;aepc_pixel_args.language=navigator.language;if(document.referrer.indexOf(document.domain)<0){aepc_pixel_args.referrer=document.referrer;}}
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.agent="dvpixelcaffeinewordpress";n.queue=();t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)(0);s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init',aepc_pixel.pixel_id,aepc_pixel.user);setTimeout(function(){fbq('track',"PageView",aepc_pixel_args);},aepc_pixel.fire_delay*1000);

About admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *